Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Jessica mästare i dramatiskt damskytte

Även om förhandsfavoriten Jessica Johansson, från Malmöklubben Coccinelle PC, vann blev damernas SM i precisionsskytte en mycket spännande historia.

Damklassens precisionsskytte blev den första grenen som avgjordes i årets svenska mästerskap. Den här gången på RF:s - och inte SBF:s - SM-vecka.

Tove började bäst
I grundomgångarna sköt Tove Orrbeck, IFK Goteboule, det högsta resultatet i duellen mot Matilda Boström, som också tog sig vidare till kvartsfinal på poäng.
Även i kvartsfinalerna var det Tove som sköt hem flest poäng, 32 stycken. Nu hade också förhandsfavoriten Jessica Johansson vässat siffrorna och hon slog Therese Broberg med 27-11.


Spännande semifinaler
I semifinalerna blev det riktigt spännande. Jessica ställdes mot sin damlandslagskamrat, 16-åriga Cajsa Qvarnström, som också ingår i juniorlandslaget. Och Cajsa tog snabbt ledningen. Tack vare två klockrena carreauer hade hon tio poäng mot Jessicas fyra efter första stationen. Cajsa gjorde ytterligare en carreau en place vid den andra stationen samtidigt som Jessica knappade in till 10-15.
Efter den fjärde stationen hade Jessica kvitterat. Ställningen inför lilleskotten var 22 lika och Jessica behövde träffa fler lillar än Cajsa, eftersom den sistnämnda hade skjutit fler fempoängare.
Båda satte sina första. Jessica missade sin andra medan Cajsa fick en trepoängsträff. Från åtta meter träffade Jessica men Cajsa missade och inför sista skottet hade Jessica med andra ord ledningen med 32-30. När Jessica i det läget sköt lillen ur ringen hade hon också skjutit sig själv till final.


Missade chansen på sista skottet
Den andra semifinalen, mellan Tove Orrbeck och fjolårstvåan Pia Terestchenko, Boo SK, bjöd också på dramatik. Tove hade ledningen hela vägen fram till sista stationen. Efter tredje med hela 22-13, men på den fjärde stationen fick Tove inte en enda träff och Pia kunde reducera till 19-22.
Ingen av spelarna träffade sin lille på de två första avstånden, men på det tredje fick Pia den ur ringen. När Tove sköt på samma avstånd hoppade lillen till men domarna konstaterade att det inte var någon träff. Inför sista skottet hade alltså Pia ledningen, 24-22, och när hon missade sitt sista skott fick Tove chansen att träffa lillen för en finalplats – men hon tog den inte.


Favorit första mästaren
Jessica Johansson, Coccinelle PC, mot Pia Terestchenko, Boo SK, i final således. En final där Jessica dominerade från start. 16-5 efter första stationen. Efter fyra hade Pia reducerat något – till 15-23 – men när Jessica satt sin första lille och Pia missat sina två första var förlusten ett faktum och årets första svenska mästare korad: Jessica Johansson

Publicerad: 2013-07-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se