Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lyckat ungdomsläger

Årets ungdomsläger arrangerades i helgen av Coccinelle PC och Ödenäs IF på Bosön i Stockholm

Lägret pågick i fyra dagar i strålande väder och samlade 28 deltagare i åldrarna 5-18 år, där det var trevligt att se att 10 av dessa var på lägret för första gången. Under lägret har ungdomarna badat - både i havet och i swimmingpool, spelat fotboll, grillat, umgåtts med varandra och givetvis spelat massor med boule. Att det i år har varit ett så stort åldersspann har gjort det lite knepigare att kunna tillfredsställa allas kunskapsförmåga, men alla jag har pratat med har haft det roligt, vilket är huvudsaken.

 

Nöjda deltagare

Under boulepassen har ungdomarna fått göra olika saker, som till exempel teknikövningar där de även har fått lite tips och personlig coachning, stationsövningar, lägg- och skyttetävlingar, stafetter och dubbel- och trippelspel. Sörbyängens lilla 5-åriga Märta tycker det har varit ganska roligt och är ganska trött när jag pratar med henne under lägrets sista pass. Det hon tyckte var allra roligast var stationsövningarna där man samlade poäng. Det kunde man också se på henne när hon gick runt i de olika stationerna med ett stort leende på läpparna och ivrigt väntade på sin tur att få kasta.

 

Sara, 14 år (Boulero) och Emmelie, 13 år (Sörbyängen) som båda har varit med på lägret några gånger tidigare tycker att det har varit ett bra läger i år och att det har varit lika kul alla gånger de har varit med.
-Man gör nästan samma sak varje gång och visst kan man till slut tröttna på det, men det är ändå kul!, säger Sara.
Vi är flera stycken som har varit med som ledare och tränare på lägren sedan några år tillbaka och visst har hon rätt i att det blir att ungdomarna gör lite samma sak varje år. Men vi har också sett att de som har varit med innan utvecklas, vilket gör att de varje år också får lära sig nya saker.

Man kan också nästan direkt se en skillnad på dem som är med för första gången och som lyssnar med stora öron och vill lära sig och tar till sig av det som sägs, vilket gör det extra roligt att få vara med och se dessa sprudlande ungdomar.

 

Ivar, 14 år (Sörbyängen) och William, 15 år (Halmstad PK) är två av dem som redan kan mycket och även de tycker att lägret har varit bra. William är dock något missnöjd med sitt spel medan Ivar bara tycker det är kul att få spela. De tycker att det var extra bra att det fanns en swimmingpool inomhus de kunde bada i. Ivar är dock förvånad över att det var så många som kom.
-Jag trodde det skulle komma typ 15 stycken, säger han lite förvånat.

 

Passa på och titta på ungdomarna under SM

På fredagskvällen anlände även juniorernas förbundskapten Henri von Eggers Patron och observerade eventuella framtida representanter för Sverige. För oss andra som också vill kolla in Sveriges framtid kan passa på under SM som börjar på söndag i Falun där flera av dessa duktiga ungdomar kommer att spela alla discipliner. En av dem är Max, 11 år från Sörbyängen som var på lägret för första gången och när jag frågar honom hur han tror det kommer att gå på SM svarar han:
-Jag hoppas det kommer att gå bra.

 

Det hoppas jag också och jag håller tummar och tår för alla ungdomar under SM!

Tack alla deltagare, ledare, tränare, arrangörer och föräldrar för årets ungdomsläger!

Publicerad: 2013-07-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se