Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bättre förutsättningar för Falu-SM

På söndag inleds årets SM-vecka i Falun. Närmare 1500 spelare kommer innan den är över att ha samlats på Lugnets idrottsanläggning.

Den första speldagen är det knappt hälften, ungefär 670 spelare, som ställer upp i mixtrippeln. Invigningen äger rum först dagen efter då – som brukligt på SM-veckans måndag – även mixdubbeln drar igång. Därefter kommer fler och fler spelare att inta Lugnet – tills knappt 1500 personer deltagit i mästerskapstävlingarna.

Vänligare väderprognoser
Det var inte många år sedan – bara tre – sist Boule-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. spelades i Falun. De som var med då minns nog arrangemanget som mycket gott, men har säkert sneglat en aning nervöst på väderprognosen. Det ser ut att bli ett bättre klimat än 2010. De flesta meterologiska instituten spår lite regn inledningsvis, på första delen av söndagen, och ytterligare skurar någon gång i mitten av veckan – möjligen kan singelfinalerna bli väl våta – men annars ser det bra ut.
Cecilia Ölund, projektledare för SM på Visit Södra Dalarna, hoppas att prognoserna stämmer. Inte minst eftersom man beslutat att, precis som sist det begav sig, förlägga merparten av spelet till Riksskidstadion. Först hade man tänkt sig att, just på grund av att stora mängder regn riskerar att förstöra förutsättningarna där, istället använda den stora parkeringen.
– Men vi har slopat den tills vidare. Det blev lite avlägset där, berättar Cecilia nu.
Det finns fler fördelar med fint väder.
– Om det är soligt kommer många till Lugnet för att använda badanläggningen och det är fler här som kan bli nyfikna och titta. Redan nu när vi förbereder är det folk som stannar till, undrar vad vi håller på med och vad som ska hända.

Nationellt slutspel lottas vid invigningen
Också från Bouleförbundets sida hoppas man på sol och ett lagom mått av värme.
– Är det fint väder blir alla på gott humör. Och de sista åren är det inte något vi har varit så bortskämda med, säger Pontus Thuresson som är ordförande i tävlingskommittén.
Pontus hoppas också på att årets nyhet – återinförandet av det nationella slutspelet – ska uppskattas.
– Jag tror att det blir lite bättre nu när vi har ett tydligt pris för segrarna, säger han.
Det lag som vinner får åka till världens största bouletävling, La Marseillaise.
De som gör upp om priset är dels de lag som i år vunnit de tre största svenska tävlingarna: Stefan Giza/ Stefan Holmström/Henrik Hugosson, Lindome BK, Fredrik Holmqvist/Davy Johansson/Andreas Petersson, Hällesåkers IF, samt Patrik Andersson/Kenneth Köhalmi/Jimmy Löf, Halmstad Petank. Vilket det fjärde laget blir avgörs genom en lottdragning – mellan de resterande sju semifinalisterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från tävlingarna ifråga – som äger rum i samband med invigningen på måndagskvällen, klockan sex, på centercourt. Den ligger på samma plats som förra gången boulespelarna intog Lugnet.

Falun bjöd på flera fina dagar vid centercourt också 2010.

Publicerad: 2013-07-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se