Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Jessica hoppas på favorit i repris

Förra gången SM spelades i Falun, för tre år sedan, fanns tre giganter bland spelarna. Flera av favoriterna är desamma i år.

Förra gången Boule-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. spelades i Falun fanns tre giganter bland spelarna: Sörbyängens Ivar Liljegren, som vann allt som gick att vinna som minior, BK Kärnans Simon Cohen, som gjorde detsamma i veteran 55-klassen, och Jessica Johansson, Coccinelle PC, som vann tre guld i den öppna klassen.
Sedan dess har Ivar Liljegren hunnit ta plats i juniorlandslaget, med vilket han åker till VM i Frankrike i augusti, och kliva upp en åldersklass. I år tävlar han i både junior- och yngre juniorklassen och har goda förutsättningar för att plocka hem nya medaljer av ädel valör.
Simon Cohen har behövt operera kastarmen och ställer inte upp i årets SM. Istället får hans meste spelpartner från 2010, Jonny Patron, fungera som veteranklassens förhandsfavorit.

Hoppas på tre nya guld
Jessica Johansson är favorit även i år. Tävlingskommittén har seedat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. henne till final i alla klasser utom mixdubbeln, där hon får nöja sig med en sjätteplats på seedningslistan.
– Finalseedningarna vet jag inte om jag känner något speciellt inför. Det är klart att det är kul och bra att vara seedad men man måste ändå vinna sina matcher, säger Jessica.
Och vinna sina matcher tänker hon göra. Hon siktar på två guld under den kommande veckan, säger hon.
– Med förhoppning om tre…
Det är de båda mixade disciplinerna (trippel och dubbel) och trippeln som känns allra viktigast, berättar Jessica.
– De kommer att få lite extra fokus.
Ett SM-guld, i damklassens precisionsskytte, har hon redan vunnit i år – under SM-veckan i Halmstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
I Falun tävlar hon bara i öppen klass.
– SM i Falun 2010 är väl mitt bästa SM hittills så jag hoppas på favorit i repris, säger Jessica med ett leende.


I år har Jessica redan hunnit med att vinna ett SM-guld.

De första semifinalerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Falun spelas på söndag och de första finalerna (mixtrippel) klockan sju på måndag kväll. 

Publicerad: 2013-07-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se