Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorfavoriter tog första guldet

2013 års första svenska mästare i Falun heter Ivar Liljegren, Cajsa Qvarnström och Paul Johansson - och är 14, 15 och 16 år gamla. Spelarna från Sörbyängens BK vann juniorklassens mixtrippel efter att ha besegrat sina klubbkamrater i finalen.

Både Cajsa Qvarnström och Ivar Liljegren ingår i den juniorlandslagstrupp som i slutet av augusti åker till Frankrike för att spela VM - och hade därmed ett klart favorittryck på sina axlar. Det verkade inte tynga dem något särskilt.
Redan i början av finalen, som de spelade mot sina klubbkamrater Adina Gerdvall, Isac Gerdvall och Carl Nordström, tog de kommandot.


Efter flera inhämtade poäng och ett tämligen rejält övertag släppte de trots allt in sina Örebrokompisar i matchen men, även om det en stund såg ut att kunna bli på annat sätt blev det aldrig någon verklig kamp om guldet. Favoriterna kunde kliva upp på prispallens översta steg och utropas till veckans första svenska mästare.

Publicerad: 2013-07-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se