Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Regerande mixmästare i högform

Fjolårets svenska mästare i mixtrippel - Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson - är guldfavoriter också i år. Och visade under SM:s första dag att de är det med rätta. På sin väg mot finalen tappade Coccinelletrippeln ynka två poäng.

De regerande mästarna från Malmöklubben Coccinelle PC kom med ett minst sagt starkt formbesked den första SM-dagen. Efter att ha vunnit två raka matcher med 13-0 i poolen ställdes de redan i sextondelsfinalen mot det andra finalseedade laget - Carina Schultz, Jimmy Löf och William Silfverberg från Halmstad Petank (som alltså tappat sin seedning). Och även den matchen vann Skånelaget med 13-0.

Umeåspelarna Majlis Israelsson, Staffan Karp och Magnus Sandberg (BS Nordboulen) blev först med att stjäla poäng av de regerande mästarna. Men bara en. Och i kvartsfinalen mot Grännas Alstander och Zaklada blev det ånyo 13-0 till skåningarna.


Första lag att ta sig till semifinal var dock ett annat. Kenneth Köhalmi såg ruskigt het ut och tillsammans med sina lagkamrater Annika Fjelkner och Thomas Finné tog han sig till semifinal. Där fick de, efter lång väntan, möta sina klubbkamrater Ellinor Skagerlund, Johan Skagerlund och Thomas Wiede.
Kvällskylan verkade ha svalkat av Köhalmi och hans lagkamrater lite väl mycket - nu hade de klara problem. När Wiede samtidigt träffade varenda skott och dessutom stannade på de allra flesta fick de till slut se sig besegrade.


Fjolårets silvermedaljörer, Tove Naess, Anders Larsson och Kenneth Öttenius från Stockholmsklubben Sibirien CP, ställdes i åttondelsfinalen mot en annan Stockholmstrio - Fredrik Ekwall och makarna Matte och Jenny Hamberg, Boo SK. Lag Larsson hade ledningen med 8-7 och fick ett par chanser att avgöra matchen - men lyckades inte och efter det att Boo-trion vunnit med 13-10 tog de sig hela vägen till semifinal - där de stal dagens sista poäng från de regerande mästarna. 13-1 till Coccinelle.


Klockan sju på måndagskvällen spelas finalen. Där Coccinelle, som på sex matcher bara tappat två poäng, alltså möter Halmstads Skagerlund, Skagerlund och Wiede. Och halläningarna har bestämt sig för att bjuda upp till kamp om guldet och göra det som inga andra lyckats med. Som Thomas Wiede med ett skratt uttrycker det:
- Vi ska ta två poäng...!


Finalen i V55-klassen kommer (också klockan 19, måndag) att spelas mellan Anne Börjesson, Åke Börjesson och Kerstin Johansson, Hällesåkers IF, och Kjell Andersson, Lars Frykberg och Marianne Henriksson, 018.
I V65-finalen möter Sven Edlund, Inga Stenbrink och Olle Wiberg, Upsala PC, Rolf Cronebratt, Elisabet Rilling och Vivianne Simpson, La Boule Joyeuse, Gävle.

Publicerad: 2013-07-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se