Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bäst i Sverige. Igen.

Redan som femtonårig junior vann han sitt första SM-guld i den öppna klassens singelspel. 28 år senare spelar han hem sitt sjunde. Anders Larsson är åter bäst i Sverige.

Anders Larsson vann sitt första SM-guld i singel redan 1985. Han spelade då i den öppna klassen – trots att han var junior. I den klassen har han fortsatt att spela. Och att vinna guld. Även om det var ett tag sedan sist. Innan årets SM avgjordes, vill säga. För i Falun visade Anders Larsson att han återigen är i högform.


Visst hängde Anders rätt rejält med huvudet efter det att han, tillsammans med Tove Naess, förlorat kvartsfinalen i mixdubbel med 12-13. Men när han senare äntrade centercourten på nytt var besvikelsen ersatt av en ovanligt tydlig vilja att vinna.

I semifinalen, som spelades i stekande hetta, blev det hela 13-2 mot Fredrik Svensson från La Boule d’Or. Anders tyckte att det kändes bra men visste själv att han hade ytterligare en växel, som han hoppades hitta under finalen.
I den ställdes han mot Rickard Nilsson, som många gånger spelat i Larssons landslag under Anders tid som förbundskapten och som också han vunnit flera SM-guld i singel.


Det syntes lång väg hur fokuserad den före detta förbundskaptenen nu var på sitt eget spel. Visst kunde han då och då se någorlunda avslappnad ut och bjuda publiken på så väl leenden som kommentarer när han inte själv var på tur att kasta. Men väl i ringen visade han sin hunger efter mästartiteln – ansiktet antar en lite rödare nyans samtidigt som Anders blir nästan svart i blicken – och skickade bestämt iväg sina klot, som oftast hamnade precis där han tänkt sig.


När det stod klart att matchen slutade 13-7 visade Anders också för alla runt finalbanan hur skönt han tyckte att det var. Han höjde armarna mot skyn och skrek ut ett kort: "Ja!". Några minuter senare, på prispallen, såg han minst lika nöjd ut. Anders Larsson är svensk singelmästare. Igen.


Publicerad: 2013-07-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se