Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nisse fick Nisses stipendium

En påtagligt rörd Nils Göran "Nisse" Stenbeck kunde under årets SM-vecka i Falun ta emot stipendiet till Nisse Warbergs minne.

Stipendiet som inrättats till minne av Nisse Warberg har som syfte att uppmuntra förtjänstfull föreningsverksamhet och ska delas ut till någon som med sin föreningsmässiga insats arbeta för boulens bästa.


Det har ordföranden i Gefle Boulesällskap, Nils Göran "Nisse" Stenbeck, gjort. Se bara på den här motiveringen till årets stipendiat:

 

Nisse är en idéspruta och kreatör, som betytt och fortfarande betyder mycket för boulesportens överlevnad och utveckling i Gästrikland och Svealand.

Nisse var initiativtagare och möjliggörare till byggnationen av Gefle Boulecenter. Hallen har skapat möjlighet för många fler att ägna sig åt boule i Gävle med omnejd och för klubbarna att kunna bedriva tävlingsverksamhet. Nisse är ordförande i Gefle Boulesällskap som driver och administrerar hallen. Föreningen har idag över 500 betalande medlemmar från övriga föreningar som spelar i hallen.

I slutet av 2009 tog Nisse initiativ till en nybörjarkurs i boule. Kursen kördes både på dag- och kvällstid och blev en stor succé. Kursverksamheten har starkt bidragit till nyrekrytering av spelare till klubbarna som spelar i hallen och förbättrad ekonomi för boulehallen.

Nisse är mannen bakom inomhusseriespelet Svea Indoor. Tävlingen spelas på fyra platser samtidigt inom distriktet. I årets upplaga av Svea Indoor deltog sammanlagt 74 lag från 25 klubbar. Nisse är även initiativtagare till ett stort antal tävlingar. Bland annat Ladys Open, Esplanad Cup och Bocken brinner.

Under sportlovsveckan 2012 stod Nisse för ett mycket uppskattat arrangemang, då Gefle Boulesällskap bjöd in till Generationskulan ”Vinn över farfar i boule”. En tävling där mor- och farföräldrar tar med sig sina barnbarn.

Nisse Stenbeck är en värdig kandidat till stipendiet genom sin vilja att oavbrutet arbeta för att bredda bouleintresset med hjälp av sin kreativitet och förmåga att skickligt genomföra sina idéer!

 

Publicerad: 2013-07-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se