Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Europa till Malmö i helgen

I helgen spelas internationell boule i Malmö. Sveriges representanter i Europacupen, Coccinelle PC, tar emot klubblag från fem andra länder – och gör vad de kan för att vinna kvalgruppen.

På lördag morgon klockan nio inleds det internationella arrangemanget vid Bouletoftahallen i Malmö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kommer hemmaklubben Coccinelle PC att möta klubblag från Danmark, Slovenien, Österrike, Slovakien och Jersey i Europacupens första omgång.

Dansk dynamit
De tre bäst placerade lagen går vidare till andra omgången och det ska inte innebära några problem för svenskarna. Jessica Johansson är ansvarig för laguttagningen.
– De man har bäst koll på är ju Danmark – och de är bra. Sen vet man ju också att spelarna i Jersey har en snittålder på 65-70 år… Vi siktar absolut på förstaplatsen, säger hon.
Danmark representeras av Hedebos bouleklubb och har därmed tillgång till de flesta av de spelare som var med och vann NM tidigare i år – inklusive det, vid det här laget, beryktade U23-landslaget.

Bäst att vinna
Sverige möter danskarna redan i första omgången på lördag morgon och mycket pekar på att kampen om gruppsegern avgörs redan då.
Det lag som kommer först möter i nästa omgång tvåan i Frankrikes grupp, som borde bli Tyskland, och trean i grupp D (Italien, Tjeckien, Ryssland, Estland, Luxemburg, Finland). Det lag som istället blir tvåa måste möta vinnaren i grupp A, där Belgien, Schweiz och Monaco spelar. Kommer man trea får man i nästa rond, som spelas i oktober, möta vinnaren i grupp D och tvåan i grupp A.

Ingen livesändning
Tanken var att helgens tävlingar skulle sändas live över webben, men så blir det inte.
– Vi hade ganska stora planer för det här arrangemanget, men det mesta har gått i stöpet. Vi har inte resurserna att ordna en webbsändning, säger klubbens ordförande Joachim Andersson.
– Vi arrangerar ju oftast inte vanliga tävlingar och är inte så vana, fyller Jessica Johansson i.
Joachim är inte det minsta orolig för att hans klubb inte ska finnas med i Europacupens andra omgång.
– Inte ett dugg. Men det blir viktigt att slå Danmark i första mötet.
Jessica Johansson har tagit ut tio spelare till helgens drabbning: Joachim Andersson, Daniel Eriksson, Kerstin Hjelm, Thor Hjelm, Jessica Johansson, Anders Larsson, Rickard Nilsson, Andreas Strandberg, Tobias Svensson och Simon Åkesson.

För den som inte kan följa dem live på plats i Malmö kommer vi att uppdatera matchresultaten här och på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-07-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se