Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige vidare som tvåa i Europacupen

Det hjälpte inte att svenskarna hade hemmaplan den här gången. Den nordiska mästarnationen Danmark blev för svår och tog hem gruppsegern. Malmöklubben Coccinelle går, liksom Slovenien, vidare ändå.

Förlusten i det allra första mötet kostade svenskarna gruppsegern. Redan på förhand hade mötet med danska klubben Hedebo utmålats som kampen om gruppsegern. Det såg därför lite tungt ut när Danmark tog ledningen med 2-0 efter de inledande trippelmatcherna. Svenskarna var därmed pressade att vinna alla tre dubbelmatcherna. Två vinster blev det – med 13-1 i mixdubbeln och med 13-7 i den ena av de båda öppna dubblarna. Men eftersom det blev stryk i den sista, 6-13, gick Danmark segrande ur mötet med 3-2 i matcher.

En matchvinst ifrån gruppsegern
Resterade möten vann såväl Sverige som Danmark. Sverige vann över Österrike och Slovenien med 4-1 – den sista dubbelmatchen där slutade 12-13 – och över Slovakien och Jersey med 5-0. Danskarna slog också junbon Jersey med 5-0, övriga med 4-1.
En solklar andraplats för svenskarna alltså.

Slovenien bättre än väntat
En stund hoppades de svenska spelarna på att Slovenien skulle kunna slå Danmark och ge Sverige möjligheten att ta förstaplatsen. Men så blev det alltså inte. Slovenien tog ändå hand om tredjeplatsen – den sista som innebär vidare spel.
– Slovenien spelar bättre än jag trodde. Skyttet är bra men mot oss fallerade de på läggspelet, säger Jessica Johansson i det svenska laget.

I nästa omgång, som spelas i oktober, ställs gruppvinnarna Danmark mot Tyskland och Finland. Sverige kommer att möta Lettland och det lag som vinner grupp A – Monaco och Belgien är de främsta kandidaterna till förstaplatsen i den.
För Slovenien väntar Italien och tvåan i grupp A. 

Publicerad: 2013-07-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se