Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Rivalerna samsas åter i Humlegården

Stockholmska storklubbarna AIK, Djurgården och Hammarby gör även i år gemensam sak. På lördag arrangerar de tillsammans Stockholm Boule Cup i Humlegården.

Förra året blev Stockholm Boule Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en uppskattad nykomling bland Boulesveriges tävlingar. Humlegårdens klassiska mark, där boulespelarna samlades på det goda åttiotalet, blev äntligen skådeplats för klotens kamp igen.
Precis som i fjol bjuds, i samarbete med Dagens Nyheter, nybörjare in för att prova på i en sidotävling som pågår parallellt med huvudtävlingen för de mer etablerade spelarna.

Landslag på plats
Det blev Dennis Duvenfelt, Harko Verhagen och Jesper Skult som vann den allra första upplagan av tävlingen. Laget kommer inte att kunna försvara sin titel eftersom Duvenfelt befinner sig i Danmark för spel på landslagsnivå – där pågår i helgen de Nordiska Mästerskapen för veteraner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Med tanke på att man kan anmäla sig på plats strax före spelstart är det svårt att sia om vilka som kommer att mötas i finalen. Ett svenskt landslag kommer i alla fall att finnas på plats – även om det inte blir de spelare förbundskapten Niklas Marklund tagit ut till EM senare under hösten.
– Anders Larsson var redan klar för spel tillsammans med andra (Daniel Johansson och Johan Eisersjö), Kenneth Köhalmi kunde inte och Wille Silfverberg spelar i Tyskland samma helg, berättar Marklund.
Ali Abdi Aden, Robert Beijmo och Jerker Malmsten kommer i Humlegården att vara de som bär landslagströjor.
– Ali och Beijmo finns bland de landslagsaktuella spelarna, Jerker spelade bra på SM och de tre har spelat internationella tävlingar tillsammans. Det var ett naturligt och bra val.

Värdefull tradition skapas
Det mesta kommer att vara sig likt från i fjol Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., hälsar arrangörerna.
– En gång är ingen gång och två gånger är början på en tradition. I och med att tävlingen i år har fått regional status är vi ytterligare ett steg på väg att göra Stockholm Boule Cup till en nationell tävling och en av bouleårets höjdpunkter. Självklart finns det också ett stort värde i att vi – AIK, DIF och HBY – visar att vi kan hjälpas åt vid sidan av plan och skapa något positivt tillsammans, säger Sven Antonsson, ordförande i AIK Bouleförening.

Publicerad: 2013-08-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se