Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sista chansen att ta sig till elitseriens slutspel

I helgen är det dags för andra sammandraget av seriespelet. Det är nu det avgörs vilka sex klubbar som kommer att göra upp om den allsvenska slutsegern i september.

På söndag eftermiddag kommer det stå klart vilka sex klubblag som, under den sista seriespelshelgen i september, gör upp om elitserieguldet. Då vet vi också vilka som kommer att vara tvungna att kvala för möjligheten att hålla sig kvar i sina divisioner och vilka som har chansen att klättra ett steg uppåt i seriesystemet.

Hur ska det gå för Stockholmslagen?
Att Halmstad Petank, som vann samtliga möten i det första sammandraget, kommer att finnas med bland de sex står tämligen klart. Le Petit Knäred är bara en poäng efter och borde också finnas kvar bland de sex efter helgens drabbning, även om de nu möter tufft motstånd. Även den nuvarande trean, Coccinelle PC, tar sig säkert till slutspelet.
Sedan skulle det kunna bli lite mer dramatiskt. Boo SK är det av alla Stockholmslag som för närvarande ligger bäst till, med fem poäng. Boulesjevikerna och Sibirien har fyra, Sitting Boule tre och Boulero två. I både Sibiriens och Sitting Boules trupper saknades flera av de skickligaste spelarna vid det första sammandraget och åtminstone Sitting Boule antydde redan inför det Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. att dessa spelare nog skulle vara med vid det andra.

Kärnan klättrar nog på hemmaplan
Att BK Kärnan, som till helgen spelar på hemmaplan i Helsingborg, kommer att klättra uppåt i tabellen och lägga sig tillrätta framstår inte som någon högoddsare. Hur det kommer att gå för de övriga fyrapoängslagen – Lindome, Ronneby och BK Strand – återstår att se.
Tolv poäng – två fler än under det första sammandraget – står på spel och mycket kan med andra ord ännu hända.

Utmanare från division ett
För de elitserielag som efter helgen hamnar på tabellens sjunde och åttonde plats är årets seriespel över. Medan de fyra nedanför behöver spela ett kval om att behålla sina platser eller att trilla ner i division ett. De två översta lagen i de båda förstadivisionerna får samtidigt chansen att ta sig upp till toppen och elitserien. I nuläget skulle dessa fyra bli Åstorp, Hällesåker, Sörbyängen och Gränna.
Samma principer gäller för övergången mellan divisionerna ett och två – där är det de två lägst placerade lagen i division ett som kommer att spela mot de två högst placerade lagen i andradivisionerna för att se vilka som spelar i ettan respektive tvåan nästa år.

Resultaten i elitserien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och övriga förbundsserier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. redovisas under helgen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Veteranallsvenskan, som är minst lika jämn, följer man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-08-08

Senast uppdaterad: 2013-08-08

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se