Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenskmöte i Millau

De båda damlandslag som befinner sig i Millau för att delta i den franska stortävlingen där har oturen att ställas mot varandra i damtrippelns 64-delsfinal.

Två damlandslag har åkt till Frankrike för att spela den stora tävlingen Mondial de Millau. Seniorlandslaget - med VM-spelarna Emma Köhalmi, Jessica Johansson och Jenny Hamberg - och U23-landslaget, med den fjärde VM-spelaren Cajsa Qvarnström samt Noon Geffenblad och Malin Sares.

Under gårdagen spelade de båda damlagen "herrtrippel", som fransoserna konstant kallade tävlingsklassen - trots att de tillät damlagen att delta.
Där åkte båda lagen ut redan efter första matchen. U23-laget med 12-13, så det var på håret att gå vidare. Förbundskapten Albin Plantin låter inte alltför bekymrad över den saken.
- Det var inget skönspel men det var inte direkt dåligt heller. Banan var också riktigt lurig och det gör det svårt att bedöma kvaliteten på spelet.
Albin beskriver banan som sandstrand på ena halvan och asfalt på den andra - och med de båda halvorna liggande intill varandra på längden.

Tävlingen fungerar som generalrepitition inför VM som damerna spelar den första helgen i oktober. Förbundskaptenen valde att ta med U23-laget också för att ge spelarna extra erfarenhet samt för att få med den fjärde VM-spelaren, Cajsa Qvarnström.

Idag, lördag, spelas damtrippel med drygt 200 deltagande lag. De båda svenska vann sina första matcher stort och hade därefter oturen att lottas mot varandra. Redan i 64-delsfinal fick svenskarna möta varandra och där eliminerades U23-landslaget sedan seniorerna vunnit med 13-6.

I 32-delsfinalen fick Köhalmi, Johansson och Hamberg ett verkligt test inför det stundande världsmästerskapet, då motståndet kom att bestå av det turkiska landslaget. 13-5 slutade den matchen - till svenskarnas favör.

Samtidigt börjar U23-landslaget en ny trippeltävling, med drygt 100 lag.
Damtrippeln fortsätter under lördagen och söndagen, med final klockan 14.

Publicerad: 2013-08-17

Senast uppdaterad: 2013-08-17

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se