Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Genrep inför EM

Det svenska herrlandslaget är inbjudna till den franska tävlingen i Sevran. Idag, fredag, åker EM-laget dit för ett genrep. Förbundskaptenen menar att resultatet där är sekundärt.

Förbundskapten Niklas Marklund vet att ett dåligt genrep ska innebära en lyckad premiärföreställning. Av den anledningen ser han inte resultatet som det viktigaste med resan till den stora franska tävlingen.
– Vi ska lära känna varandra bättre, gå igenom små men viktiga saker som vem som gillar att snacka med motståndarna, vem som vill att någon annan tar nedslagen och så vidare. Snacka ihop oss om hur vi ska göra vid olika scenarier.

Ledar-Anders
Syftet är alltså inte att vinna i helgen.
– Men alla spelarna är tävlingsmänniskor så det kommer de naturligtvis vilja göra ändå – det behöver vi aldrig prata om, säger förbundskaptenen.
– Det ska bli skitkul. Eftersom vi är inbjudna och kommer att spela med Sverigejackan på handlar det också om att föregå med gott exempel.
Niklas har gett alla spelarna individuella träningsdirektiv och de kommer under helgen att tala vidare om rollfördelningen i laget. Niklas har hela tiden varit tydlig med att Anders Larsson ska vara lagets ledare.
– På banan. Thomas Wiede och Kenneth Köhalmi är självgående och bra personer, men när det börjar bli jobbigt och laget får det halvtufft behövs det en ledare med mycket rutin. Någon som kan ta ett halvt kliv bakåt och se matchen ur ett helhetsperspektiv, som inte drabbas av tunnelseende, som är beredd att offra några procent av sitt eget spel för att lyfta laget ännu mer.

Alla i form
– Anders är i jättebra form, men det är ändå en bonus om han spelar sina klot på toppnivå hela tiden. Han ska balansera upp laget om det behövs och jag har fullt förtroende för honom. Han kan tjuv- och rackarspel, klarar av att spela både fair och fult utan att det påverkar honom. Han gillar när det hettar till och han är bra, helt enkelt, säger Niklas.
– Kenneth har spelat väldigt fint under säsongen och Thomas verkar vara i fantastisk form – det var länge sedan man såg någon spela så bra under en längre period och han kan nog vara den bästa Sverige har just nu.
Fjärdespelaren, reserven och precisionsskytten William Silfverberg, befinner sig under helgen i Danmark, där han spelar Köpenhamn Open tillsammans med Mathieu Desseaux och Fara N’diaye.
– Jag har pratat med honom också – och han ska ju dessutom spela Junior-VM nästa helg, så han får en rejäl uppvärmning, säger Niklas.

Sammanhållande kurs
Förbundskaptenen berättar att EM-laget också har påbörjat en teambuilding-övning under ledning av en extern konsult. Spelarna har fått svara på frågor i ett formulär, under helgen kommer de att diskutera och den sjätte september ska de alla träffa konsulten i Stockholm.
– Det handlar om att alla ska få uppleva ett bra ledarskap, om vilka egenskaper och drivkrafter som finns i laget och hur man bäst sätter ihop dem, om att värdesätta varandras olikheter. Mycket kanske man redan vet eller har på känn, men det är bra att få det på pränt.

Rapporter från Sevran kommer under helgen på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Med i Sevran finns också ytterligare några svenska spelare – Kaisa Andersson, Birgitta Thorell, Herman Thorell, Mattias Thorell samt Marcus Enbom.

Publicerad: 2013-08-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se