Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ivar mot VM-debuten

Sveriges yngsta landslag är på väg mot Frankrike, där VM spelas i helgen. Cajsa Qvarnström och William Silfverberg, som båda fyller 16 i oktober, spelar tillsammans med Cajsas klubbkamrat, 14 år gamle Ivar Liljegren, som nu gör mästerskapsdebut.

Ivar Liljegren har som yngre junior sopat den klassen ren på guldmedaljer vid de svenska mästerskapen. Nu är han på väg mot boulesportens födelseland för att spela VM.
– Det känns kul. Och lite nervöst och spännande, säger han.
En del av nervositeten bottnar i sådant som att han inte riktigt vet hur det kommer att se ut och fungera när de väl är på plats och mästerskapet börjar.
VM spelas enligt det schweiziska systemet i fem matcher. Därefter går de sexton högst rankade av de sammanlagt 34 lagen till åttondelsfinal.

Mästerskapsskytt
Ivar tror att Sverige kommer att höra till de sexton som går vidare.
– Men det beror ju väldigt mycket på vilka vi får möta…
Till en början gick Ivar som mittspelare i landslagstrippeln där Cajsa var läggare och Wille skytt, men vid årets NM – som Ivar och hans lagkamrater vann – bytte han och Wille positioner med varandra.
– Wille är ju den mest rutinerade och den som är bäst av oss – det är bra att ha honom, som är bra på att både skjuta och lägga, i mitten.
Även i VM kommer Ivar med andra ord att gå som skytt i laget. Och det är han nöjd med.
– Det är ju vad jag gör annars också. Hela SM-veckan går jag som skytt.

Imponerar på omgivningen
Ivar har varit tillsammans med landslaget och tävlat i Frankrike förut, vid en internationell juniortävling.
– Det var roligt men vi fick inte spela så mycket som vi hade hoppats. En boulehall som var stor som en fotbollsplan var helt fullproppad med en massa ungar.
När han nu på nytt kommer till en fransk boulehall är det kanske inte lika många spelare i den, men de som är där är där för att spela VM. Något som imponerar.
– Mina klasskamrater har bara sagt ”Va?! Wow…” Och min nya mentor i skolan tycker att det är jätteintressant och häftigt.

Spelet i årets Junior-VM startar på fredag och ska spelas enligt det program som finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Enligt uppgift kommer också delar av mästerskapet att sändas live via webb-tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den som vill få liverapporter om det svenska laget bör hålla ögonen på Svensk Boules Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se