Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lovar gott inför EM

Förbundskapten Niklas Marklund är nöjd med det genrep som tre fjärdedelar av EM-laget i helgen genomförde i Sevran, Frankrike, och menar att det lovar gott inför mästerkapet i Rom i oktober.

Det såg bra ut redan från början när Kenneth Köhalmi, Anders Larsson och Thomas Wiede spelade den internationella tävlingen i Sevran, dit de åkt tillsammans med förbundskaptenen.
I den första matchen vann svenskarna tämligen enkelt mot en trio äldre franska herrar och sedan lyckades de vända underläge 4-9 i vinnarmatchen till seger med 13-11.

Till 16-del
I 64-delen tvingades de möta turneringens enda övriga svenska lag – Marcus Enbom tillsammans med bröderna Herman och Mattias Thorell – och förpassade dem ur A-turneringen med 13-6.
Det yngre franska lag som väntade i 32-delen spelade attackboule och det blev en riktigt rolig och spännande match, där svenskarna spelade strålande och vann med 13-5.
Efter en lång paus blev det 16-del, där Sverige hamnade i underläge. Vid ställningen 6-11 bytte Anders och Thomas positioner med varandra – och det gav en liten nytändning åt laget, som långsamt arbetade sig uppåt igen. Det blev 7-11, 9-11 och 10-11 – men sedan tog det dessvärre stopp.
Fransoserna som slog ut svenskarna förlorade i 8-delen mot det lag från Madagaskar som senare skulle vinna hela tävlingen.

Farlig förälskelse
Och förbundskapten Marklund var ändå nöjd.
– Det här var ett väldigt lovande formbesked och spelmässigt såg det riktigt bra ut.
Ingen av spelarna missade mer än några enstaka kulor och Niklas Marklund är nöjd med att de fick spela fem ganska långa matcher där de mötte bra motstånd.
Stämningen spelarna emellan är mycket god och alla verkar riktigt glada över att få spela tillsammans för Sverige. Så glada att Niklas varnade för det han kallar nyförälskelse.
– När alla gillar varandra, har förtroende för varandra och tycker att det är sådär kul kan det finnas en sådan risk.
Faran skulle bestå i att man spelar bekymmerslöst och känner att ingenting kan misslyckas. Men det här talade truppen igenom redan innan tävlingen startade på fredagen och de betedde sig inte huvudlöst nykära när turneringen kommit igång.
– Några gånger tvekade de lite i onödan. Det gäller att hitta ett bra tempo – alla de här har vunnit SM i singel och har hundraprocentigt förtroende för det de själva ska utföra, när de kommer in i sitt flow. Det gäller att hitta det tillsammans, säger förbundskaptenen.

Skön ilska
Efter förlusten var spelarna mäkta missnöjda och fortfarande sugna på att spela mer.
– Det var en bra reaktion. De var inte nöjda. Faktum är att det knappt gick att prata med dem under första delen av middagen efteråt, berättar Niklas.
Förbundskaptenen ska gå igenom den internationella tävlingskalendern för att se om det finns ytterligare någon tävling de skulle kunna åka på innan det är dags för EM, den 9-11 oktober.
– Men det är en budgetfråga också. Och det måste vara en riktigt bra tävling om det ska vara värt det.
Tills dess har spelarna fått individuella träningsinstruktioner av sin förbundskapten och i september ska de avsluta sin teambuilding-kurs.

Till helgen åker EM-lagets fjärde spelare, William Silfverberg, också han till Frankrike – för att delta i Junior-VM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-08-28

Senast uppdaterad: 2013-08-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se