Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Både ner och upp första VM-dagen

Sverige bjöd på lite blandad kompott under den första dagens spel i VM. Ivar Liljegren har imponerat och formkurvan är på väg åt rätt håll – spelet i den andra matchen såg bättre ut än det gjorde i den första. William Silfverberg lyckades inte ta sig vidare i skyttet.

I den första VM-matchen mötte Sverige ett välspelande Polen. Cajsa Qvarnström hade problem med att hitta läggspelet och William Silfverberg med att hitta skyttet. Efter fyra rundor låg svenskarna under med 2-5. När spelet pågått i en timme var ställningen 5-8. Ivar tappade också lite på slutet och ställningen blev 5-11 innan det blåstes för tid. När max tre rundor återstod hamnade Sverige på nytt i underläge och försökte skjuta lillen. Wille missade de båda försöken och matchen slutade 5-13.


England blev Sveriges motståndare i nästa match. Nu lade Cajsa mycket bättre och Sverige kunde ganska snabbt ta ledningen med 11-0. Då lyckades England plocka poäng genom att sätta press på Wille, som fortfarande hade problem att hitta skotten. Det blev sammanlagt sex poäng för engelsmännen innan svenskarna lyckades sätta spiken i deras kista. 13-6, alltså. Ivar spelade övertygande också i den här matchen.

Även om Cajsa lade betydligt bättre i andra matchen än i den andra har hon fortfarande kapacitet att höja nivån en bit. Och Wille, som har lagt bra, behöver hitta sina skott.
I morgondagens första match, klockan 8.30, ska Sverige möta Slovakien. En bra motståndare så till vida att Sverige i den matchen borde ha möjlighet att leta sig fram till sin rätta och högre nivå. Å andra sidan lär det inte bli så många buchholzpoäng från Slovakien, eftersom det laget troligtvis inte kommer att få så många vinster.
Skulle Sverige efter de fem matcherna i grundspelet ha tre vinster är det buchholzpoängen som avgör om vi går vidare eller inte. Vinner Sverige alla de återstående matcherna går vi helt säkert vidare.

I precisionsskyttet hade William också problem. Det blev inte fler än 16 poäng till att börja med. Förvånansvärt nog räckte det ändå till återkval – två skyttar tog sig vidare på lägre poäng än Wille.
Men även om Willes skytte såg bättre ut i detta återkval blev det där bara 19 poäng. Det räckte inte för en plats i kvartsfinalerna (för att ta sig dit behövde man 27 poäng). De kommer i morgon att spelas mellan Frankrike-Luxemburg, Thailand-Elfenbenskusten, Algeriet-Turkiet och Spanien-Holland.

Vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. uppdateras löpande under morgondagen och där kan man följa det svenska landslaget.

Publicerad: 2013-08-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se