Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Försvarar Halmstad serieguldet?

Halmstad har varit storfavoriter hela säsongen – och har det bästa läget. Men nu när elitserien ska avgöras fattas några av klubbens bästa spelare, samtidigt som en del av konkurrenterna kommer med sina starkast tänkbara trupper. Det lär bli dramatik i Stockholm till helgen.

Regerande allsvenska mästarna i Halmstad Petank är på pappret ännu starkare i år än i fjol. Men till slutspelsstriden i Stockholm kommer varken Patrik Andersson, Thomas Finné eller Jimmy Löf. Det måste betraktas som ett litet avbräck, även om det inte råder någon spelarbrist. Truppen består istället av Kenneth Köhalmi, Jimmie Olsen, Peter Oskarsson, William Silfverberg, Johan Skagerlund, Pontus Thuresson, Rickard Westler och Thomas Wiede.
– Vi kommer att kämpa som djur allihop, har ett bra flyt och ett lag fullt av vinnarskallar, säger Kenneth Köhalmi.

Kärnan också decimerad
Bland de tuffaste utmanarna borde Helsingborgsklubben Kärnan finnas. Men även där har flera av toppspelarna tvingats lämna återbud. Jonas Jacobsen skadade handen i Travemünde förra månaden. Dick Nilsson och Freddie Tapper är båda tvungna att jobba. Däremot kommer Viktor von Eggers Patron, trots att även han har problem med en krånglande handled och väntar på operation. Tillsammans med Kristian Eklund, Håkan Hallberg, Björn Johansson, Henri von Eggers Patron och Mikael Trechera borde de kunna erbjuda hårt motstånd ändå.
– Om alla har en riktigt bra helg kan det räcka, men jag ser det som svårt. En tredje- eller fjärdeplats är kanske det troligaste, men hoppet lever tills vi torskat två möten, säger Henri von Eggers Patron.

Skåne hotar
Bland de tuffaste utmanarna finns Malmöklubben Coccinelle PC.
– Jag tror att det blir kämpigt, men vi har alla chanser i världen att vinna, säger Jessica Johansson, som kommer till Stockholm tillsammans med Joachim Andersson, Daniel Eriksson, Anders Larsson, Rickard Nilsson, Tobias Svensson och Simon Åkesson.
Någon särskild strategi har de inte lagt upp.
– Nej, det är bara att försöka vinna varje match, säger Jessica.

Sibirien mönstrar starkast tänkbara trupp
Hemmaspelarna i Sibirien CP har kanske inte imponerat något särskilt i grundspelet, men inför slutspelet har de guldvittring.
– Ja, vi ska vinna, säger Albin Plantin. Han vet att både Coccinelle och Halmstad blir svåra motståndare och att den sistnämnda klubben ses som favorit.
– Men jag tycker vår trupp har större potential.
Utöver Albin består den i helgen av Anders Csapó, Camilla Csapó, Filip Goldéus, Björn Folke Johansson, Robin Johansson, Anders Larsson, Jesper Skult och Kenneth Öttenius.
Så många av klubbens skickligaste har inte varit med vid de tidigare seriesammandragen.
– Nej, det är för att det inte finns något pris i elitserien och de flesta har redan varit om att vinna den, säger Albin som tycker att ett pris borde införas.
Men ändå mönstrar föreningen nu sin starkaste trupp.
– Ja, vi har hemmaplan och det är kul att spela boule, säger Albin.

Folke tillbaka
Björn Folke Johansson är alltså tillbaka. Det var länge sedan han syntes i några startfält. Kan han spela fortfarande?
– Ja, han kan lira fortfarande, säger Albin med ett skratt.
– Han spelade Stockholm Cup tidigare i år och det såg bra ut.
Folke själv håller med om att det gått ganska bra. Och berättar att han tycker att det är riktigt roligt att spela igen.
– Jag var i Köpenhamn och spelade och det var kul som fan!


Boulesjevikerna vill locka klack till hemmaplanen
De två återstående lagen som är med och slåss som serieguldet är Le Petit Knäred och Boulesjevikerna. Lag som ingalunda bör underskattas, menar Coccinelles Jessica Johansson.
– Det är gamla rävar i Knäred, som vet hur man spelar boule. Det visade de ju nu under grundserien. Boulesjevikerna är också duktiga och sega.
Även Boulesjevikerna, som tog den sista slutspelsplatsen, har hemmaplan. I de sociala medierna har de bedrivit en kampanj för att locka alla sina kompisar att komma och stötta dem på plats.
– Jag hoppas att det kommer ganska många. Det är bara för att det ska hända något och för att vi verkligen vill vinna, säger Måns Daniel.
En rejäl hejaklack skulle kunna bli ett extra vapen i den kampen.
– Alla har tränat mer än på länge också. Vi trodde inte att vi skulle gå vidare men så tog vi sex poäng den sista dagen. Det har gett oss ny energi.

Kommer Quintais?
I Boulesjevikernas trupp ingår, enligt den affisch klubben gjort: Leo Brood-Björk, Måns Daniel, John Hedengren, Klas Hedengren, Erik Lööf-Ekström, Markel Sjöström, Calle Strandberg samt den flerfaldige franske världsmästaren Philippe Quintais.
– Ja, jag hoppas verkligen att Philippe dyker upp, ler Måns.
Förbundskapten Niklas Marklund som kommer till spelplatsen för att titta tror på Halmstad som slutsegrare med Sibirien som tvåa och främsta utmanare. Inte helt oväntat, kanske, med tanke på att det är ur dessa två föreningar han hämtat sina EM-spelare.
Seriespelet avgörs på Vårbergs IP i Stockholm den 7-8 september. Resultaten följer man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-09-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se