Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klara för Europacupens finalspel

Coccinelle är klara för spel i Europacupens finalomgång efter att ha besegrat såväl Monaco som Lettland i Riga under lördagen. Att arrangörslandet Holland kommer att ha ett lag med i finalen är också klart – vilka de återstående tre blir avgörs under söndagen.

Det såg onekligen bra ut redan efter det inledande mötet mot Club Bouliste Monégasque Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. På pappret var monegaskerna de klart svåraste motståndarna och när Coccinelle lyckades vinna mötet med 3-2 kändes finalplatsen nära.

Oförskämda arrangörer
Alldeles nära var det inte till lunchrestaurangen dit arrangörerna körde de svenska spelarna efter segern. Efter måltiden berättade restaurangens personal att bilar tillbaka till banorna var beställda. När bilarna inte dök upp beslutade sig spelarna för att börja promenera tillbaka mot banorna. Om de gick samma väg som bilarna kört dem dit i borde de ju möta sin eskort.
Men inga bilar dök upp och när svenskarna kom tillbaka till spelplatsen meddelades det att de låg under med 0-5 i de båda trippelmatcherna, eftersom de var försenade.
– Otroligt oförskämt beteende från arrangörerna, kommenterade Jessica Johansson.

Irriterade svenskar…
De svenska spelarna, som inte själva valt restaurang eller ansvarat för transporterna mellan den och banorna, blev naturligtvis en smula förbannade.
– Till en början påverkade det nog matchen men det är bara att försöka släppa, säger Jessica. Vi hade nog lite lättare att göra det än U23-laget…
Så förlorade också U23-spelarna sin match med 11-13 medan Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica själv vann sin med 13-10.

…men överlägnsa
I dubblarna var det inget snack om saken. Anders Larsson och Tobias Svensson vann sin match med 13-2 och fem minuter senare hade Coccinelle vunnit också de båda återstående matcherna. Och därmed mötet och gruppen. Platsen i Europacupens finalspel var deras – det kvarvarande mötet mellan Monaco och Lettland, som spelas på söndagen, meningslöst.
– Jag vet inte ens om de kommer att spela det, säger Jessica.
Som själv åker hem till Skåne igen tillsammans med resten av laget redan tidigt på söndagen.
Hon är mycket nöjd med segern och med att de fick visa letterna hur styrkeförhållandet lagen emellan verkligen såg ut i dubbelmatcherna.
– Då hade vi hunnit värma lite och siffrorna speglade spelet bättre.
På frågan om de lettiska spelarna var något bra svarar Jessica:
– De kastade rakt fram och då händer det rätt mycket…

Stora sammanhang väntar
Europacupens finalspel äger rum i holländska Nieuwegein den 29 november–1 december. Sverige och Holland kommer att ha varsin plats där. Vilka de övriga tre lagen blir avgörs under söndagen (29/9). Frankrike och Italien är favoriter i sina respektive grupper, den tredje – med Danmark, Tyskland och Finland – mer öppen.
Att svenskarna kan komma att ställas mot Frankrikes och Italiens lag kommenterar Jessica så här:
– Det blir samma sak som mot Monaco. Ingenting är omöjligt.
Innan dess – redan nästa helg – ska Jessica Johansson spela VM i Montauban, Frankrike. Det verkar onekligen som om hennes form är på väg åt rätt håll.

Publicerad: 2013-09-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se