Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Juniorer och veteraner i viktiga tävlingar

En intensiv boulehelg har börjat. Inte nog med att det internationella förbundet arrangerar VM för damer. Dessutom spelar juniorerna Prins Bertils Juniorcup. Och närmare 60 veteranlag spelar första omgången av Svenska Cupen.

I Prins Bertils Juniorcup möts juniorlag från de olika distrikten. I år är sex av åtta distrikt representerade, men startfältet är ändå fullt - 16 dubbellag - eftersom några distrikt har flera lag med.
Juniorlandslagets förbundskapten, Henri von Eggers Patron, konstaterar att det brukar vara en mycket bra tävling och har planerat att åka till Stockholm för att titta. Dagen före spelstart visar det sig att han kan vara tvungen att ändra den planen på grund av sjukdom. Han ser Paul Johansson och Carl Nordström, från Svealands Bouleförbund, som något av favoriter men säger också att det finns många lag som skulle kunna överraska.
Resultaten från Juniorcupen följer man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ska man också kunna hitta resultat. 

 

Också för veteranerna är det en viktig helg. På fyra olika orter möts 57 lag - 29 i V55-klassen och 28 i V65. Sju lag i varje klass kommer att ta sig vidare till finalhelgen den 9-10 november, dit de regerande mästarna - Boulesjevikerna i V55-klassen, Varberg i V65 - är direktkvalificerade.
Innevarande helg spelas det i Malmö, Skövde, Luleå och Gävle, som ersatt Uppsala som spelplats efter branden där.
Resultaten följer man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2013-10-04

Senast uppdaterad: 2013-10-05

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se