Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Wille vidare i skyttet

Sveriges representant i årets EM i precisionsskytte, William Silfverberg, tog sig vidare till morgondagens återkval. Med snudd på minsta möjliga marginal. Wille är därmed en av sexton skyttar som tävlar om fyra kvartsfinalplatser.

William slutade efter två träffade lillar vid den sista stationen på 23 poäng. Lite senare skulle det visa sig att det var precis vad som krävdes för att gå vidare.
Både William och Polens skytt, Andrzej Sliz, hade 23 poäng och blev de sista två att gå vidare - Wille före Andrej, eftersom han hade skjutit hem två fempoängare, Andrej bara en.

Bäst av alla skyttar blev Diego Rizzi - den som hade hemmaplan. Italienaren fick sammanlagt 50 poäng - lika många som den regerande mästaren Dylan Rocher. Men Rizzi hade fler femmor än fransosen.

Norske Benny Bel-Lafkih hör också till de fyra skyttar som redan är klara för kvartsfinal, efter en fin serie på 38 poäng. Den sista direktkvalificerade skytten blev Dider Senerzerge, Schweiz.


Skyttebanorna en stund före spelstart. Innan dess fylldes det på med mera grus i målcirkeln. Men ingen annanstans.

De fyra skyttebanorna var en smula speciella. På betonggolvet hade varje bana fått fyra små cirklar, som mest påminde om tunna stolsdynor, för skyttarna att stå i och i andra änden av banan fanns en cirkel med sand och grus, ett par meter bakom den skyddande träplankor för att stoppa kloten. Allt annat var ren betong. Det såg rätt så lustigt ut.
Och med tanke på att det bara delades ut fem stycken fempoängare bortsett från dem på station fem - lilleskotten - måste de nog också betraktas som svårskjutna.

Med tanke på att Wille var riktigt nära träff på många av sina missar skulle han mycket väl kunna höja sina poäng i morgon, fredag. Klockan 21 startar återkvalet.

Samtliga resultat från första skyttet finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-10-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se