Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Glada svenskar vidare i EM

Sverige tar sig till åttondelspool i EM efter tre vinster (Israel, Tjeckien, Slovakien) och två förluster (Norge, Andorra) i grundspelet. I poolen väntar England, grannarna från Danmark och värdlandet Italien.

Klockan 14 spelar Sverige mot värdnationen Italien, rankade trea efter grundspelet.

Ska svenskarna lyckas ta sig ur åttondelspoolen (där alltså Danmark och England också väntar), och vidare till morgondagens kvartsfinal, måste nivån på spelet höjas ett par steg. Att förutsättningarna finns har spelarna visat - alla har spelat riktigt fina klot och stundtals har de dessutom gjort det samtidigt. Det är bara det att de stunderna har varit för få.

Förbundskapten Niklas Marklund menar att poolen ser ganska bra ut.
- Italien vinner mot oss kanske sju av tio gånger. Mot Danmark är det fifty-fifty och mot England vinner vi kanske sju av tio. Men, tillägger han med emfas, här gäller det bara en match - inte tio.

Två av de fyra lagen i poolen går vidare och en avgörande skiljematch mot Danmark är ett inte otroligt scenario. Och där skulle chanserna alltså vara femtioprocentiga. Vid förra EM, i Göteborg, slog Sverige Danmark i åttondelspoolens avgörande skiljematch. I kväll vet vi om den roliga historien upprepar sig.

Det som, utöver spelarnas uppenbara kapacitet på banan, talar för att Sverige skulle kunna hålla sin höga nivå längre stunder är den påtagligt goda stämningen i laget. De trivs tydligt med varandra både mellan och under matcherna och bjuder på många glada miner. Förhoppningsvis under resten av den här dagen.

Alla kan följa samtliga EM-nyheter på vår Facebooksida Länk till annan webbplats.. Där liverefereras även de kommande matcherna.

Publicerad: 2013-10-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se