Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bitvis bländande spel räckte inte för Sverige

Det svenska landslaget spelade fullständigt strålande boule under större delen av matchen mot Italien och i början av matchen mot Danmark. Men föll ändå på målsnöret vid båda tillfällena.

De svenska spelarna Kenneth Köhalmi, Anders Larsson och Thomas Wiede visade att de mycket riktigt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kunde höja nivån på sitt spel. Och bjöd på två närmast olidiligt spännande matcher i åttondelspoolen.

I matchen mot Italien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., som inledde åttondelspoolen, visade laget upp den bästa boule Sveriges herrar har spelat under ett internationellt mästerskap på mycket länge. Svenskarna höll jämna steg med de tredjerankade hemmaspelarna och hade flera gånger ledningen. Trots att de lyckades störa italienarna tillräckligt för att såväl den skicklige läggaren Dutto som den skicklige skytten Rizzi skulle få uppenbara problem blev missarna dock lite för många mot slutet av matchen. Samtidigt lyckades italiens mittspelare Cocciolo behålla kylan och lägga in de nödvändiga kloten. Svensk ledning med 11-9 blev till förlust med 11-13.


Istället för vinnarmatch mot Danmark blev det förlorarmöte med England Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Spåren efter den drygt två timmar långa förlustmatchen mot Italien var inledningsvis tydliga och det svenska spelet lämnade en hel del övrigt att önska men mot engelsmännen var det inga problem att stänga matchen. 13-8.

Den avgörande skiljematchen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om en plats i kvartsfinal kom, precis som i Göteborg för två år sedan, att spelas mot Danmark. Tråkigt nog med ett annat resultat den här gången. Och tråkigt nog hade danskarna inte vunnit utan en mycket stor portion tur.


Det spel det svenska landslaget visade i åttondelspoolen hade varit spännande att se i en kvartsfinal. Och en plats i en sådan kändes det egentligen som att det var värt.


Lite utförligare rapporter från EM - och från Dam-VM - kommer så småningom, när vi alla är tillbaka på hemmaplan.

Publicerad: 2013-10-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se