Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nya cupmästare

Det blev inte tredje gången gillt för stockholmska Boulesjevikerna. Istället var det en annan klubb från Stockholmsdistriktet som tog hem segern när årets upplaga av Svenska Cupen i V55-klassen avgjordes i helgen. I V65-klassen vann Helsingborg och BK Kärnan.

För Boulesjevikerna tog cupäventyret slut i semifinal den här gången. Där blev det ett derby mot Boo SK, som senare skulle ta hem hela Svenska Cupen. I finalen fick Boo möta Skövdeklubben Bon Bon, som besegrat göteborgarna från Skatås i sin semifinal. De hade mötts redan under gruppspelet, då Boo vann med 4-1 i matcher. I den slutgiltiga finalen blev resultatet 3-1 i matchvinster för stockholmarna.


Hemmaklubben Kärnan var den enda som lyckades besegra slutsegrarna. I gruppspelet vann Helsingborgsklubben över Boo med 4-1 – men eftersom de båda tidigare mötena slutat med förluster spelade det ingen roll – hemmaspelarna åkte ändå ut i finalhelgens gruppspel.
De tog revansch på bortaplan, i Göteborg, där Svenska Cupen i V65-klassen avgjordes.

De regerande cupmästarna från Varberg tog sig hela vägen till slutfinal också i år. Detta efter att ha besegrat Luleå BK i semifinalen. I den andra semifinalen vann BK Kärnan över Boo SK.


Finalen blev mycket jämn. Varberg och Boo vann varsin av de båda inledande trippelmatcherna. I dubbelronden vann Varberg mixdubbeln med 13-4, Kärnan den första öppna dubbeln med 13-5. Den sista, och avgörande, öppna dubbelmatchen blev så jämn den kunde bli. Till slut vann helsingborgarna med 13-12 och tog därmed cupmästartiteln från hallänningarna.


De båda segrande föreningarna – Boo SK och BK Kärnan – får ett resebidrag på 15 000 kronor vardera för att representera Sverige i någon av de internationella tävlingar där Svenska Bouleförbundet inbjuds att medverka.

Publicerad: 2013-11-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se