Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boulen tillbaka i Nordstan

En vecka med boule mitt i norra Europas mest besökta köpcenter, Nordstan i Göteborg. Det blir det när IFK Goteboule storsatsar och i mars 2014 tar boulen till shoppingstråket för första gången på nio år.

När bouleklubben Kuling under 2000-talets fem första år arrangerade bouletävling mitt inne på Nordstadstorget – Göteborgs stora köpcentrum – blev det mycket uppskattat hos landets boulespelare. Nu tar IFK Goteboule sporten dit igen.
På programmet under vecka 12 2014 står prova-på- och företagsboule, flaskspel om kvällarna och två stora Grand Prix-tävlingar med såväl utländska lag som svensk elit. En för dem som vill tävla med och mot andra som fyllt 60 år, alltså V60, och en för öppen klass. Tävlingsformen är trippel.


Så här såg det ut första gången det spelades boule i Nordstan.

Elit, bredd och nybörjare
– Tanken är att det här ska bli ett tillfälle för boulen att synas utanför våra vanliga hallar och grusplaner. Vi vill nå nybörjare, genom prova-på-boule och event för företag, och samtidigt ge möjlighet att se riktigt bra och fängslande spel från svensk och internationell elit. Så mycket av boulepaletten som möjligt kanske man skulle kunna säga, säger IFK Goteboules ordförande Tove Orrbeck.
– Vi kör till exempel flaskspel varje kväll för alla som vill spela och få känna hur det är att kasta klot inne i köpcentret där det passerar 80 000 besökare per dag.

Kval för att få möjlighet att vara med bland de bästa
Prispengarna i Grand Prix-tävlingarna, som har nationell status, är höga – 27 000 kr till vinnarna i båda stortävlingarna – och för att vara med och slåss om dem krävs att man kvalar sig till en plats. Man kommer att kunna kvala in på ett antal orter runt om i Sverige. Kvalen kommer inte att gå samtidigt, så för den som verkligen är sugen finns det möjlighet att försöka flera gånger. Går det åt pipan i kvalen och man ändå inte tappat sugen, eller om man bara vill anmäla sig direkt ändå, kommer man att kunna köpa in sig för 3000 kr per lag. Om det finns platser kvar.


Den här gången kommer boulen att dela inramning med beachvolleyfestivalen som arrangeras veckan före.

Internationella lag
Även Norge anordnar kval för att skicka sina bästa lag. Och fler länder kommer att vara representerade.
– Klart just nu är att det kommer lag från Slovakien, Holland, Tyskland och Norge säger festivalgeneral Pablo Patron, men vi har kontakt med flera andra länder och utarbetar formerna i detta nu.

Kvalarrangörer sökes
Hur många kvaltävlingar det blir och var dessa kommer att hållas är ännu inte klart. Flera klubbar har redan visat intresse för att anordna kval men fler arrangörer runt om i landet behövs, speciellt i Malmö- och Stockholmsområdena. För att få mer information och anmäla eventuellt intresse av att arrangera: kontakta info@goteboule.se eller ring Pablo Patron på 070-0912914!

Publicerad: 2013-11-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se