Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Många vinterspelsugna ungdomar

I helgen spelas den tredje upplagan av Juniorvinterspelen. Och i år är deltagarantalet högre än någonsin. 52 ungdomar är anmälda till helgens spel, i singel och dubbel. Allt äger rum i Jönköping och direktsänds via webben.

Det började bra när Juniorvinterspelen startade 2011. 42 unga spelare deltog i spelens första upplaga. Året därpå sjönk antalet men nu är det alltså uppe på rekordnivå – 52 anmälda.
De allra flesta är miniorer, berättar vinterspelens initiativtagare, juniorlandslagets förbundskapten Henri von Eggers Patron.
– Det är väldigt roligt. Och sex stycken är sådana som har i-licens och alltså inte varit medlemmar i förbundet tidigare. Vad som också är väldigt positivt är att av alla de som är med i år är det bara tre som kommer att passera åldersstrecket och lämna juniorklassen nästa år.
Det finns med andra ord många som juniorkaptenen skulle kunna fortsätta jobba med.

Kan inte förklara populariteten
Hur det kommer sig att så många unga spelare anmält sig i år vet Henri inte.
– Jag har faktiskt inget bra svar på den frågan. Vi har inte gjort mer för att marknadsföra arrangemanget i år än tidigare.
Det första året ringde Henri och medarrangören Anders Lindberg runt till alla klubbar med juniorspelare. Men det har de inte gjort sedan dess. Kanske beror det helt enkelt på att tävlingen fått ett gott rykte som redan hunnit sprida sig. Eller på att ledarna, Henri och Anders, har ett sådant.

Singelspel i år
I år inleds tävlingen – till skillnad från tidigare år – med singelspel, på lördagen.
– Vi har redan testat både trippel och dubbel, så nu testar vi det här, säger Henri.
Som efter årets tävlingar därmed borde ha en god bild av vilken spelform som fungerar bäst. Han tror på singeln.
– Jag fick ett infall på SM, att det var singel vi skulle köra. Jag fick uppfattningen att många av de unga spelarna där, på SM, tyckte att det var roligt. Och nu till helgen blir det ju fler spelare än vad det var på SM – så turneringarna kommer att bli tuffare nu än i svenska mästerskapen.

Alla får pris
Spelarna kommer att delas in efter åldersklasserna minior (-11 år), yngre junior (12-14 år) och junior (15-17 år). Och alla är garanterade att få spela ganska många matcher – oavsett hur det går i dem. Spelformen har tidigare varit sådan att tävlingarna inletts med några omgångar monradspel, och resultatet där har använts för att dela in startfältet i A- respektive B-slutspel. Så kan det bli i år också – eller någon sorts gruppspel.
I singeltävlingen, som också avslutas under lördagen, får alla 52 spelare pris. På lördagskvällen startar dubbeltävlingen som fortsätter under söndagen. Där blir det bara de bäst placerade lagen som får ta emot priser.
Tävlingarna, som startar kring klockan elva på lördagen och pågår till cirka klockan 15.00 på söndagen, kommer att sändas via webben och kan följas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2013-11-29

Senast uppdaterad: 2013-11-29

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se