Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenskar i Europafinal

I helgen åker svenska Coccinelle PC till Holland för att delta i Europacupens finalspel. Av de ursprungliga 23 klubbarna återstår nu bara fem: Frankrikes La Ronde Pétanque de Metz, Italiens ASD Bocciofila Taggese, Finlands PSC Järvenpää, holländska värdklubben CdP Les Cailloux och Sveriges Coccinelle PC.

Malmöklubbens lagledare, Jessica Johansson, siktar på pallplats när det är dags att kora Europas bästa klubb.
– En tredje- eller andraplats tycker jag att vi ska ha chans att kämpa oss till. För att komma etta får vi kämpa riktigt hårt…

Celebert sällskap
Sällskapet svenskarna till helgen befinner sig i är inget dåligt sådant. I det franska klubblaget spelar de belgiska landslagsspelarna, och tidigare världsmästarna, Michel Vancampenhout, Claudy Weibel och Jean-Francois Hemon jämte forne franske världsmästaren David Ledantec. I det italienska laget finns också framstående landslagsspelare från världseliten, som Gianni Zaigueglia och – inte minst – Diego Rizzi.
– Jag har hört att det ska vara bra spelare, från landslaget, även i det holländska laget, säger Jessica.
Återstår det finska laget, som även det innehåller spelare från det senaste landslaget – det som tog sig till kvartsfinal i årets EM.

Rutinerade spelare
De finska spelarna är kanske ändå de som svenskarna sprungit på flest gånger förut.
– Fast det är ändå ett tag sedan. Och man har ju märkt att det har varit en utveckling där… Det går inte att säga att vi ska köra över dem – det blir kamp, det också, konstaterar Jessica.
det finns onekligen mycket rutin i motståndarlagen. Men det gör det väl även i det svenska laget?
– Om inte annat skapar vi sådan under helgen, säger Jessica som åker till holländska staden Nieuwegein tillsammans med Joachim Andersson, Daniel Eriksson, Kerstin Hjelm, Rickard Nilsson, Tobias Svensson och Simon Åkesson.
– Anders Larsson skulle också ha hängt med, men han kunde inte få ledigt från jobbet. Det är synd – han är väldigt bra att ha med, tycker Jessica.

Fin form
Hon säger att hennes form är god.
– Ja, det får jag nog tycka. Även om det var ett tag sedan man hade tillfälle att ordentligt mäta den – det var väl i VM för min del.
Rickard Nilsson och de yngre spelarna – Daniel, Tobias och Simon – spelade samtliga i Göteborg under helgen som gick. Och Rickard var nöjd.
– Alla våra yngre förmågor spelade riktigt bra i helgen, säger han och ser fram emot den kommande helgen.
– Det ska bli riktigt roligt.

Europacupens finalspel direktsänds via webben och kan följas via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Spelet startar redan klockan 16:00 på fredagen (efter lottdragning, som sker på plats) och finalen startar klockan 14:15 på söndagen. 

Publicerad: 2013-11-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se