Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förmodad fjärdeplats för Coccinelle

Det lär sluta med en fjärdeplats för svenska Coccinelle PC i årets Europacup. Efter två förluster och en vinst återstår bara de solklara favoriterna från Frankrike att möta.

De första motståndarna Coccinelle ställdes mot var holländska värdklubben CdP Les Cailloux. Där blev starten en annan än man hade hoppats. Det svenska mixtrippellaget, med Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson, förlorade med 0-13 och det öppna laget (Daniel Eriksson, Simon Åkesson och Tobias Svensson) tog bara en poäng i sin match.

Fyra före Finland
I dubblarna gick det bättre – men två av tre vinster räckte inte för att ta hem mötet. Mot italienska Bocciofila Taggese blev slutsiffrorna desamma: 2-3 i matcher. I lördagens sista möte väntade Finlands PSC Järvenpää och nu lyckades svenskarna vinna fyra av fem matcher – den sista förlorade Joachim Andersson och Rickard Nilsson dessutom med bara en poäng, 12-13. Därmed är fjärdeplatsen säkrad – Finland slutar femma.

Svårt att nå pallplats
För att komma upp på prispallen måste Holland förlora sitt sista möte mot Italien, samtidigt som svenskarna behöver besegra Frankrikes RP Metz – laget som slagit alla de övriga finallagen med 5-0 i matcher.

Publicerad: 2013-12-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se