Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ett personligt inspel inför en stundande stortävling

Den kommande helgen spelas grundomgångarna av Svenska Cupen Dam 2014. Förbundets sekreterare Dag Hervieu spekulerar här om vilka föreningar som tar sig till finalspelet den 22-23 februari för att utmana regerande mästarinnorna från Boo SK.

Ett personligt inspel inför en stundande stortävling.

 

Svenska Cupen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - bara namnet ger mig rysningar av vällust. Tänk att få stå i klubbtröjan och kämpa mot andra klubbar för att bli bäst i Sverige.

 

Så verkar inte alla klubbar i boulesverige tänka.

Jo de 38 klubbar som har anmält sig till stundande grundomgångar av Svenska Cupen Dam tänker så men alla andra? Varför är ni inte med? Är det inte kul med Cup? Är det för dyrt? Frågorna är många och svaren vet i alla fall inte jag just nu.

Det jag vet är att det skall kvalas och att Boo SK (BOO) är klara för final såsom regerande mästarinnor Länk till annan webbplats..

 

Vilka kan då utmana BOO om segern i kommande final?

Spontant nämner jag några klubbar som rejäla utmanare, nämligen Cocinelle PC (CPC), Boulett BK (BTT), Sundsvalls BK (SUN) och Sörbyängens BK (SÖR). Detta är klubbar som jag ser har kompetensen att utmana. Många bra spelare med spetskvalitet och som ofta är ute och tävlar vilket ger styrka. Dessutom besitter de mängder av rutin vilket är värdefullt.

 

Och så upptäcker jag att BTT inte är med - det var en förlust för cupen må jag säga. Givetvis finns det kvaliteter i andra klubbar, svensk damboule håller hög klass och glädjande nog finns det yngre förmågor som bankar på dörren och vill spela EM samt VM framöver.

Som en av de som följde den stora ungdomssatsningen i Stockholm för mer än tio år sedan är det givetvis mycket kul att se till exempel Noon Geffenblad på banan igen. Hennes förening Sibirien Club Petanque (SCP) kommer inom ett eller ett par år att kunna utmana rejält då de har ett flertal coming stars.

 

Skriv om något annat än dina 08-kompisar tänker du kanske när du läser detta. Förlåt.

Ok, vad har vi för grupper och vilka går till final? Ni klubbar som jag inte tippar i final - visa att jag har fel - det har jag ofta så det kanske är er som jag tippar i final som ska bli lite skärrade…

 

HALMSTAD: 19 föreningar, tre finalplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sickna getingbon. Många matcher som skall vinnas krävs för att ta en finalplats vilket tarvar breda trupper. CPC och Skatås BK (SKT) i samma grupp till exempel. Utöver CPC är det riktigt svårt att tippa vilka klubbar som ska gå vidare. Jag har inte hundra procent koll på senaste övergångarna men Åstorps Björnboulare (ÅST) har Sandra Jönsson och det är en spelare som alltid levererar och med cupens upplägg kan det gå att komma långt med en riktigt bra spelare.

Jag satsar på att CPC samt två av ÅST, Göteborgs BS Kuling (GBK) eller BK Kärnan (KÄR) går till final.

 

MOTALA: 14 föreningar, tre finalplatser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Grupp C är ruggig med SÖR och Club La Boule de Trix (TRX) i samma grupp. SCP får det tufft mot Club Boule La Pomme de Pin (POM) men det kan gå.

Jag tror att POM, Boulesjevikerna (BSJ) och SÖR (med Malin Sares som ett riktigt bra nyförvärv) tar finalplatserna men det blir knivskarpt med många kul och tuffa matcher.

 

SUNDSVALL: 5 föreningar, en finalplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lättast att tippa.

SUN är ruggigt bra, har kapacitet att gå hela vägen till guldet och tar således finalplatsen.

 

Nu är det bara att blöta trasorna, rikta in kloten och visa att jag är en stackars förbundspamp som är långt från verkligheten.

 

Glöm inte att ha kul på banan och må lilleflyttarna vara med er!

 

Dag Hervieu

 

---------------------------

Svenska Cupen Dam 2014

---------------------------

Publicerad: 2014-01-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se