Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boule i blickfånget – Nordstan bouledagar tar form

Den 17-23 mars är det dags för Nordstan Bouledagar 2014. Förberedelserna med allt från grus- och underlagsdiskussioner till telefonsamtal på franska pågår för fullt i det lilla rummet på boulecentret vid Majvallen i Göteborg. Visionen är ett myller av boulespelare på de tillfälliga banorna mitt i det stora köpcentrumet där det varje dag passerar 80 000 människor. Boulespelare på gruset, på läktarna, och runt omkring. Nybörjare och meriterade i en salig blandning.

- Det känns inspirerande att visa upp oss i samarbete med beachvolleybollen som är på plats veckan innan. Vi har chans att ge en bild av boulen som inte är den bild gemeneman har, men det krävs att vi boulespelare sluter upp och bjuder lite på oss själva och vill visa upp något bra, säger festivalgeneral Pablo Patron från IFK Goteboule.


 

Boulefestivalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. pågår under en hel vecka i mitten av mars. Veckans fyra sista dagar blir höjdpunkten med de två Grandprixtävlingarna. Först för veteran 60 och på helgen för öppen klass. I båda tävlingarna är det höga prispengar. Platserna är begränsade till 32 lag per tävling och för att vara med finns det olika vägar att gå.

 

Missa inte chansen att kvala!
Det återstår i skrivande stund fyra kval för respektive klass. Dessa hålls i Varberg , Helsingborg, Stockholm och Jönköping framför allt under februari. Spelupplägg och förutsättningar varierar mellan orterna men gemensamt är att vinnarna får med sig inträdesbiljetten till tävlingen i Nordstan, värd 3000 kr. Sista chansen att spela sig till en plats i den öppna Grandprixen är den 9 mars i Jönköping. I mån av plats går det utöver det att köpa sig till en startbiljett.


- Vi kommer att köra Monrad och sen en direkt avgörande final mellan ettan och tvåan, säger Mats Peterson, vars klubb Kulknappen arrangerar kvalen i Varberg . 

 

Mats var med och spelade sist det begav sig med bouletävling i Nordstan och för honom är det en självklarhet att medverka till att göra det möjligt igen.


 - Jag tycker det är jädra läckert att få spela där inne. Och att få möta alla de bästa, det är ju det man vill. Rätt skött blir det här riktig boulepropaganda. Själv tänker jag försöka kvalificera mig både till öppen och veteran 60, avslutar han.

 

Marockansk trefaldig världsmästare och meriterad franskt lag klara
Ingenting hindrar att ett lag eller spelare ställer upp i båda tävlingarna, så länge man har åldern inne. Så gör till exempel det meriterade franska laget, anfört av Jean Pierre Gimmeli. Gimmeli vann franska mästerskapen i trippel 1987 och kommer nu alltså till Nordstan bouledagar med sitt lag för att slåss med både veteraner och öppna om de första titlarna i Nordstan grandprix.

 

Under vardagskvällarna blir det småturneringar för boulespelare och i företagscuperna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns möjlighet att ta med jobbarkompisarna och inviga dem i petanque. På fredagen kan man först avnjuta finalspel et i V60-tävlingen och sedan anmäla sig till och spela Fredagsmysdelux. Superflaskspel för alla. Se program för hela veckan på festivalens hemsida. Där hittar du även mer information om det tiotalet utländska lagen och deras meriter.

 

Luften är snart slut i det lilla rummet när Pablo lägger på luren efter dagens 174:e samtal för att få allt att klaffa.
- Alaoui kommer! Hafid Alaoui har vunnit VM tre gånger för Marocko. Och nu är han klar för Nordstan. Det här kan bli så jädra grymt!

 

Kvaltävlingsfakta

ÖPPEN

  • Stockholm 8/2, kontaktperson Bengt Berglund 070-828 35 95
  • Varberg 9/2, kontaktperson Mats Peterson 070-868 58 98
  • Helsingborg 22/2, kontaktperson Christer Swenson 070-494 20 38
  • Jönköping 9/3, kontaktperson Thor Ahlstrand 036-14 59 18

V60

  • Stockholm 9/2,kontaktperson Bengt Berglund, 070-828 35 95
  • Varberg 9/2, kontaktperson Mats Peterson, 070-868 58 98
  • Jönköping 9/2, kontaktperson Thor Ahlstrand, 036-14 59 18
  • Helsingborg 22/2, kontaktperson Christer Swenson, 070-494 20 38

 

 

På bilden syns beachvolley i Nordstan. 2014 följs Beachfestivalen av Nordstan Bouledagar!

Publicerad: 2014-01-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se