Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

På väg mot singelspelarnas toppskikt

Rickard Nilsson lottades in i den klart tuffaste av de båda grupperna vid singelmästerskapet i Nice. Dylan Rocher, Diego Rizzi, Claudy Weibel, Thanakorn Sangkaew och Khaled Lakhal är alla tänkbara motståndare i det schweiziska grundspelet. Tar Rickard sig vidare ur det getingboet kan han gå hur långt som helst i söndagens slutspel.

När det var dags för Sverige att lottas in i någon av de båda grupperna hade Österrike, Tyskland, Belgien, England, Norge, Wales och Ryssland redan placerats i grupp B. Medan grupp A så långt bestod av de mer beskedliga motståndarna från Bulgarien, Skottland, Estland, Irland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Slovenien. Att man i det läget höll tummarna för att Sverige skulle placeras i grupp A hjälpte inte - arrangörerna lottade in Rickard Nilsson i grupp B och Ukraina fick istället platsen i grupp A.

Och sedan fortsatte det, kan man säga, på den inslagna vägen. När de båda asiatiska ländernas spelare - regerande juniorvärldsmästaren Thanakorn Sangkaew från Thailand och nybörjarnationen Mongoliets A. Bayarsailkan - skulle ta plats i varsin grupp hamnade thailändaren i Rickards sällskap, av de båda så kallade nationerna från Oceanien fick Sverige sällskap av fransosen Mathieu Spinouze från Nya Kaledonien medan Australiens Joe Corcoran gick till grupp A. Och när de fyra seedade nationerna skulle delas upp fick vår B-grupp regerande världs- och europamästaren Dylan Rocher samt den unge italienske stjärnspelaren Diego Rizzi (seedade i grupp A blev de båda andra semifinalisterna från EM i Rom - Franck Millo, Monaco, och Miguel Darder, Spanien).

Trots den tuffa lottningen är varken Rickard - som visserligen erkänner att han hellre hade hamnat i grupp A - eller hans coach, Niklas Marklund, speciellt missnöjda.
Tar man sig bara vidare ur den luriga grupp B har man förutsättningar att gå långt under söndagen. Inte minst om man går ur gruppen som en av de fyra-fem bästa.
- Vi har som målsättning i det här mästerskapet att komma minst femma och kanske till och med ta medalj. För att göra det måste vi slå de flesta av de här motståndarna, konstaterar Niklas Marklund och fortsätter:
- Hade Rickard hamnat i grupp A hade vi redan varit säkra på att han skulle gå vidare till slutspelet och han hade antagligen kunnat göra det utan att anstränga sig särskilt mycket - det är inte alls säkert att det hade varit den bästa uppladdningen inför söndagens slutspel. 

Placeringen i grupp B innebär sen spelstart, klockan 9:45, och Rickard möter i sin första match Ian Bailey från Wales. Grupp A startar redan klockan 8:30.
Grundspelet består av fem matcher schweizisk monrad. De åtta högst placerade i varje 15-lagsgrupp går vidare till åttondelsfinal.

Enstaka matcher kommer att visas live på den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Rickards matcher kommer man att kunna följa på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2014-01-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se