Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klar för åttondelsfinal i "Singel-VM"

Ett inledningsvis mycket lovande spel under singelmästerskapet i Nice gör att Sveriges Rickard Nilsson är klar för åttondelsfinal efter fyra spelade matcher. I den sista gruppspelsmatchen möter han den regerande världs- och europamästaren Dylan Rocher, Frankrike.

Trots att Rickard Nilsson lottades in i den överlägset tuffaste av de båda grupperna är han redan när en match återstår att spela klar för morgondagens åttondelsfinal.
Rickard startade hela singelmästerskapet med att, som förväntat, besegra Ian Bailey, Wales. Även om Bailey aldrig lyckades hota Rickard, som vann med 13-6, kändes det som att den spelsugne svensken hade en hel del ytterligare att ge.

Tajt mot Tyskland
I den andra matchen blev motståndet - i form av Toufik Faci, Tyskland - något tuffare. Spelet pågick ända fram till det att den 45 minuter långa tidsbegränsningen löpte ut. Strax före dess plockade Rickard hem maximala tre poäng i spelomgången - och gick därmed upp i ledning med 12-10.

När tidsvisslan ljuder får man spela ytterligare två omgångar. I den första av dem tog tysken en poäng. I den andra missade Faci de båda första läggen och Rickard hade två möjligheter att skjuta hem matchen - men missade båda.
Dessbättre lät han inte det bekomma honom, utan revanscherade genast (i den extra spelomgång som ställningen 12-12 medförde) med att skjuta två fullträffar och ta den trettonde poängen.

Lakhal håller ännu mästarklass
Forne världsmästaren Khaled Lakhal väntade i tredje mötet. Det visade sig att han, under de sexton år som förflutit sedan dess, lyckats bibehålla ett tjusigt spel och att han dessutom kunde visa prov på stor kyla. Rickard hamnade i underläge 4-10, lyckades sedan reducera till 9-10 - men den ytterst lugne Lakhal vann två omgångar senare med 9-13, trots att Rickards spel var närmare sjuttioprocentigt.

Överlägsen i skandinaviskt derby
För att ta sig vidare till söndagens slutspel krävs seger i tre av de fem grundspelsmatcherna. Den fjärde kom att bli en skandinavisk historia. Norges Benny Bel Lafkih (den enda skandinav utöver Rickard som finns på plats i Nice) hade dittills bara vunnit en match. Och hans skandinaviske granne bjöd honom inte på ytterligare en. Tvärtom - Rickard höjde nivån ytterligare ett snäpp och spelade en fullständigt lysande boule. Normannen fick nöja sig med tre poäng och Rickard kunde konstatera att han är klar för åttondelsfinal imorgon, söndag.

Chans mot världsmästaren
I den sista gruppspelsmatchen kommer Rickard att ställas mot den ende av spelarna i hans grupp som fortfarande är obesegrad - den regerande europa- och världsmästaren Dylan Rocher, Frankrike.
Matchens utgång avgör ingenting annat än placeringen i morgondagens slutspelsträd - ju högre upp i resultatlistan man placerar sig, desto lägre kommer morgondagens första motståndare att ha hamnat. Skulle Rickard lyckas besegra världsmästaren kan han se fram emot en inledningsvis enkel resa imorgon. Men oavsett utgången kommer Sverige att finnas med bland de sexton nationer som imorgon gör upp om titeln i det första singelmästerskapet någonsin. 

Matchen mot Dylan Rocher startar klockan 19:45 och kan följas på vår Facebooksida Länk till annan webbplats.. Eventuellt också i rörliga bilder via det internationella förbundets sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Morgondagens åttondelsfinaler startar klockan 10:00. 

Publicerad: 2014-02-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se