Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Rickard möter Rocher i VM-final

Sveriges Rickard Nilsson har tagit sig hela vägen till final i det första världsomspännande singelmästerskapet någonsin. Där möter han den regerande världs- och europamästaren Dylan Rocher, Frankrike.

I boulesportens hemland, Frankrike, pågår just nu det första internationella singelmästerskapet någonsin. Det internationella bouleförbundet ville pröva om det fanns förutsättningar att inrätta en ny VM-klass - singel.

Det får man nog säga att det gör. 30 nationer från fem olika världsdelar finns på plats. Men nu återstår endast två spelare. Den regerande världs- och europamästaren Dylan Rocher, Frankrike, och Sveriges Rickard Nilsson.

Rickard - bosatt i Göteborg, men tillhörande klubben Coccinelle PC i födelsestaden Malmö - har tagit sig till den historiska finalen genom att slå bland andra den nordamerikanske mästaren Thomas Pouplot, Canada, i åttondelsfinal, den före detta världsmästaren Charles "Claudy" Weibel, Belgien, i kvartsfinal och ytterligare en före detta världsmästare - Khaled Lakhal, Tunisien, i semifinal.


Gott sällskap. Fr v: semifinalisterna i B-slutspelet, Michal Dzurik (Slovakien) och Benny Bel Lafkih (Norge), semifinalisterna i VM: Rickard Nilsson (Sverige), Khaled Lakhal (Tunisien), Toufik Faci (Tyskland) och Dylan Rocher (Frankrike).

I finalen väntar det franska underbarnet Dylan Rocher - regerande världsmästare i trippel och regerande Europamästare i både trippel och individuellt precisionsskytte.
Klockan 17:15 börjar finalen.
Den följer man lämpligen via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2014-02-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se