Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska Cupen Dam avgörs i helgen

Det är upplagt för en tät kamp när Svenska Cupen Dam i helgen avgörs i Tyringe. Alla de åtta lag som är kvar i spel har längs vägen visat sig värda sin plats. För den regerande mästarklubben, Boo SK, handlar helgen ändå inte om att försvara sin titel.

Skatås BK förlorade sitt första möte – mot Coccinelle PC – i årets upplaga av Svenska Cupen Dam. Därefter vann de fem raka. Och alla de övriga som i år tagit sig till finalspel gick obesegrade hela vägen dit.

Boulesjevikerna var inte med i fjolårets finalfält. Inte heller Pomme de Pin, som i år tog sig dit genom att slå ut bland andra Sibirien CP. Resten har erfarenheten från förra årets finalhelg. Då spelades det i Göteborg – i år är det Tyringes boulegetingar som är värdar för finalisterna.

Västgötarna i Skövdebaserade La Boule de Trix såg starka ut i första ronden, då de besegrade Sörbyängen med flera. De spelar på lördagen i samma grupp som Pomme de Pin, Skatås och fjolårets semifinalister i Coccinelle PC – som med sina sex raka segrar i grundspelet också visade att de gärna tar tillbaka det cupguld klubben vann såväl 2011 som 2012.

I den andra lördagsgruppen spelar BK Kärnan, Boulesjevikerna och Sundsvalls BK – som så gott som alltid finns med i slutstriden. Även Sundsvall tog sig till, och slutade cupäventyret i, semifinal förra året. Jennifer Andersson Persson, Lena Hansen, Ulrika Larsson, Helene Rosenholm och Berit Åslin kommer säkerligen att göra allt de kan för att ta sig hela vägen i år.

I samma grupp finns den klubb som till slut segrade förra året – Boo SK. Och som så sent som i förra veckan drabbades av det tragiska beskedet att Gittan Ekroth, en av de spelare som såg till att cupmästartiteln 2013 kunde bärgas, gått bort. De övriga tre som var med då – Jenny Hamberg, Pia Terestchenko och Mia Zani – bestämde sig till slut för att ändå, tillsammans med Ene Johansson, åka till Tyringe och spela.
– Nu känns det ändå rätt att vi är här tillsammans. Det är för Gittans skull också – hon hade blivit tokig om vi inte hade åkt, säger Jenny Hamberg.
Jenny säger också att det är ett nytt lag som i helgen ställer sig på banan – och att de inte har några förväntningar alls.
– Vi kommer säkert att vilja vinna våra matcher när vi väl står där, men det känns inte alls som om vi försvarar någon titel. Det känns fortfarande så overkligt och konstigt att Gittan inte är med.

Under hela helgen, med start klockan nio på lördagsmorgonen, sänds det live på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från boulehallen i Tyringe.
Resultaten uppdateras också fortlöpande här på sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-02-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se