Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Många juniortävlingar blir en stor

I år kommer juniorerna att kunna delta i och samla poäng under ett antal tävlingar. Den första, Nordstan Junior Grand Prix, går av stapeln redan den 20-22 mars. Därefter följer Nordic Petanque Weekends Youth Fight, sommarlägret i Helsingborg, SM och förhoppningsvis ytterligare en tävling innan den avslutas med Juniorvinterspelen.

Förra året hade juniorerna inte tillräckligt många egna tävlingar att ställa upp i och därmed inte tillräckligt många tillfällen att träffas. Det tänker deras förbundskapten Henri von Eggers Patron se till att det blir ändring på i år.
– Om alla bitar faller på plats kommer det här att bli det bästa junioråret på länge.

Lönar sig att tävla mycket
Under 2014 kommer juniorerna att erbjudas åtminstone fem tillfällen att mötas och tävla. Och vid varje sådant tillfälle kommer de ha möjligheten att samla poäng – varje separat tävling ingår alltså också i en större, där de sammanlagda poängen från alla tävlingar räknas ihop och någon form av pris kommer att delas ut till den eller de som samlar ihop flest. Alla som deltar vid minst tre av dessa tillfällen kommer att ha chansen att vinna ett annat pris genom lottdragning.

Årets sommarläger i Helsingborg
I Nordstan Junior Grand Prix Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 20-22 mars spelas det singel och dubbel. Nästa stopp på tävlingsturnén blir Youth Fight som äger rum under Nordic Petanque Weekend Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Skövde, den 24-25 maj. Därefter kommer sommaretapperna.
Sommarlägret, den 3-6 juli, kommer i år att vara förlagt till Helsingborg och arrangeras av förbundskaptenens hemmaklubb, BK Kärnan. Mer information om det kommer här på hemsidan så småningom.

Mer information kommer
SM-veckan i Växjö kommer också att bli en del av den nästan årslånga tävlingen, som förhoppningsvis kommer att rymma ytterligare en – än så länge okänd – etapp under hösten innan den avslutas med Juniorvinterspelen i Jönköping.
Alla detaljer – om exempelvis hur poäng beräknas och i vilka klasser kommande tävlingar kommer att spelas – avslöjas efter hand.
Till att börja med är det enda man behöver tänka på att boka in de första etapperna i sin kalender. Och att anmäla sig till den allra första Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. genom att skicka ett mejl till Henri von Eggers Patron.
(Observera att tävlingen den 22/3 kommer att inledas med lunch klockan 11-12.)

Publicerad: 2014-03-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se