Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ravellis psykningar stoppade inte Rickard

Stämningen var mycket god när ett antal bouleovana göteborgsprofiler gjorde mer rutinerade spelare sällskap på banorna i Nordstans köpcentrum. Trots Thomas Ravellis trash-talk. Christer Lundberg gladdes både åt sitt första idrottspris och åt att ha hittat en "rocksport" han skulle kunna tänka sig att fortsätta med.

Stämningen var mycket god när ett antal bouleovana göteborgsprofiler gjorde mer rutinerade spelare sällskap på banorna i Nordstans köpcentrum. Fotbollslandslagets före detta målvakt Thomas Ravelli skämdes inte för att visa att hans vinnarskalle inte skyr några medel. Men trots att han spelade tillsammans med boulens Zlatan – åtminstone var det vad han själv kallade boulelandslagets Anna Theander – och trots att han gjorde vad han kunde för att rubba motståndarlagets landslagsspelare, Rickard Nilsson, med trash-talk och psykningar, lyckades han inte lämna boulebanorna med något förstapris.

Anna "Zlatan" Theander och Thomas Ravelli.

Istället kunde radioprofilen, och numera romanförfattaren, Christer Lundberg – som var närmast lyrisk över att ha hittat ”en sport för folk utan tvättbräda, en rocksport” – bärga sitt första sportpris någonsin.

Tillsammans med Rickard – som under tävlingens gång blev immun mot Ravellis gliringar och kunde visa såväl övriga spelare som åskådare att hans nyvunna VM-silver inte var en tillfällighet – och en av sponsorernas representanter, Felix Perlfors, vann Christer tävlingen före sin vän och kollega Morgan Larsson, som spelade med BK Strands Andreas Petersson och en annan av företagsrepresentanterna.


Larsson, en radiopratare och romanförfattare med större idrottsintresse (framför allt fotboll) än Lundberg, menade att boulen utan tvekan kvalificerade sig för beteckningen "riktig sport".


– Den har alla ingredienser: taktik, teknik, fysik, dramatik..

.

Christer och Felix får vägledning av Rickard.

Thomas Ravelli ersattes sedan han lämnat tävlingen av den gamle punksångaren och sedermera kvällstidningsjournalisten Kai Martin, som gjorde Anna Theander och Caroline Wennergren – sångerska med påtagliga bouletalanger – sällskap i det lag som kom att sluta trea.


Caroline Wennergren, Anna Theander och Kai Martin.

Mikael Trechera, som tillsammans med kolleger deltog i den parallella ambassadörscupen, visade vid prisutdelningen att det – trash-talket till trots – ligger en del i boulens rykte som gentlemannasport. Så fort han fått förstapriset, ett set bouleklot, i sin hand lämnade den erfarne boulespelaren det vidare till en av andrapristagarna – nybörjaren Malin Persson (lag- och arbetskamrat till Anders Csapó) som gjort upptäckten att hon gärna spelar boule petanque, också utanför Nordstan.


Vi får se om Lundberg och Wennergren gör henne sällskap.


Tove Orrbeck spelade med Radiosportens Christian Olsson.
Trevlig stämning blir det säkerligen även på kvällens fredagsmys de luxe. Från och med klockan 18, den 21 mars, kan den som vill komma och tävla med och mot större delen av startfältet i helgens elittävling. Nya lag lottas inför varje spelomgång – vem som helst har alltså chansen att få tävla tillsammans med såväl svenska som

franska mästare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2014-03-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se