Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Missa inte årets sommarläger

Juniorernas sommarläger är förstås lika mycket miniorernas och de yngre juniorernas. Under tre sommardygn har alla boulespelare som ännu inte fyllt 18 år möjlighet att umgås med varandra och att tillsammans delta i mängder av aktiviteter. De flesta av dem med boulekloten som främsta ingrediens – vid sidan av det trevliga umgänget och den sköna stämningen.

Årets sommarläger hålls i Helsingborg och startar torsdagen den 3 juli. Mellan klockan 11 och 12 samlas deltagarna på Gröningen. Behöver man eskorteras dit från Helsingborgs Central får man det.


Söndagen den 6 juli klockan 15 kommer lägret att vara över.


Innan dess har deltagarna hunnit med att hänga med varandra tre dygn i sträck – och att spela mer boule än på länge.

Tourtävling på lördagen


Det utlovas mer spel – och flera olika sorters spel – än tidigare. Ändå kommer det att finnas utrymme för teknikträning och stationer. Det blir flera småtävlingar och på lördagen den 5 juli spelas de större tävlingar som kommer att ingå i

juniortouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

(Det här blir den tredje etappen, efter Nordstan Junior Grand Prix och Nordic Youthcup.) Dessa tävlingar kommer att vara två till antalet – vilka de båda spelsätten blir är beroende av antalet anmälningar och kan därför inte annonseras redan nu.

Boulegaranti för max 84


Spelet kommer att äga rum vid Gröningen, om vi inte skulle ha oturen att drabbas av dåligt väder. I så fall är ingen större skada skedd, eftersom boulehallen Jutan är stor nog åt alla. Även om vi inte kan garantera solsken kan vi alltså garantera stora mängder boulespel!


Alla inkvarteras i stugor – eller ”lodger” som den aktuella modellen med rum för sex personer kallas – på

Råå Vallar Resort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi förfogar över 14 sådana stugor och har med andra ord rum för högst 84 deltagare och ledare. Redan i skrivande stund är 23 av dessa platser bokade.

Anmälan senast 18 maj


På Facebook finns en

anmälningslista Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

som uppdateras i takt med att anmälningarna kommer in och där kan spelarna kontrollera att de finns med. De vuxna som har anmält sig som ledare finns inte med på den listan, men det är mycket viktigt att också alla vuxna anmäler sig – så att vi kan säkerställa att alla (juniorer i första hand) får plats.


Deltagande kostar 300 kronor som betalas på plats, för såväl spelare som ledare. (Måste man göra en inbetalning via konto får man kontakta arrangören för mer info.) I avgiften ingår boendet (inklusive lakan och städning) och mat under hela lägertiden.


Om någon behöver specialkost, är allergisk eller annat, så meddela det redan i samband med anmälan. Den görs till Henri von Eggers Patron via e-post Öppnas i nytt fönster. eller Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Absolut senast den 18 maj! På grund av campingens regler för bokning kommer inga efteranmälningar gå att göra.


Reseersättning kan utgå med i snitt 400 kronor per person. Men det är viktigt inför kommande juniorarrangemang att vi gör vårt bästa för att hålla nere kostnaderna. Därför vädjar vi till alla som har möjlighet att i första hand samåka i fulla bilar. Och till dem som inte har det att boka billiga biljetter.

Badkläder bredvid boulekloten


Bad på campingområdet ingår också i deltagaravgiften – glöm inte badkläder! Där finns möjlighet till både havsbad – från bryggor eller sandstrand i långgrunt vatten – och dopp i tempererade bassänger (en stor 50-metersbassäng och två mindre). På poolområdet finns också pingisbord.

Man behöver inte ens nämna de

övriga aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

som finns tillgängliga på campingen för att det ska framgå att årets sommarläger kommer att bli en höjdare.

Tänk på att nya boulespelare också är hjärtligt välkomna till lägret! Det kan alltså vara ett bra tillfälle att introducera någon kompis som ännu inte hunnit fastna för boulesporten.

Anmäl er innan det är för sent!

Publicerad: 2014-04-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se