Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nya barn- och ungdomspolicyn redan prisad

Under helgens förbundsmöte antog Svenska Bouleförbundet en ny policy för barn- och ungdomsverksamheten. En policy som är så unik att förbundet redan nominerats till Svenska Barnidrottspriset och blivit stolt mottagare av april månads tröja från Nätverket Svensk Barn- och ungdomsidrott.

Boule är en demokratisk sport. Ålder, kön, religion, etnisk bakgrund eller funktionsnedsättning saknar betydelse i vår sport. Alla som vill kan och får vara med.


Vi tar i hand före matcherna och är varandras domare. Respekten för med- och motspelare är självklar i vår sport.


Därför värnar vi också om barnens självklara rätt att få utöva idrott och att få göra det på sina villkor, inte utifrån vuxenvärldens mål och ambitioner.


Barnets perspektiv, lust och glädje är viktigare än resultat och prestation.


Grunden för all minior- och yngre juniorverksamhet är att skapa en livslång lust till att utöva boulesporten.

Så ser den ut – Svenska Bouleförbundets nya policy för barn- och ungdomsverksamhet. I lördags lästes den upp av förbundsstyrelsens Jonas Almquist under förbundsmötet i Göteborg.

Redan på söndagen stod det klart att Svenska Bouleförbundet tack vare den blir mottagare av april månads tröja från Nätverket Svensk Barn- och ungdomsidrot Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.t – ett ideellt och politiskt obundet nätverk som verkar för att barnkonventionen ska efterlevas och fastställas inom svensk barn- och ungdomsidrott, och som varje månad delar ut en tröja till ”någon som gjort skillnad i arbetet för en barnidrott med ett barnperspektiv”.

April månads tröja tilldelas Svenska Bouleförbundet med motiveringen:

”Svenska Bouleförbundet är det första specialidrottsförbundet (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF), som skriver in FN:s barnkonvention och barns idrottsrättigheter som riktlinje för den egna barn- och ungdomsverksamheten.”


Alla som får månadens tröja blir också nominerade till Svenska Barnidrottspriset. Förra året utsåg juryn – Björn Ferry, Anna Haag och Emil Jönsson – Mona Kanaan till mottagare av priset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. 2014 års pris delas ut i höst.

Publicerad: 2014-04-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se