Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle ockuperade Lindome

Joachim Andersson, Kristian Eklund och Rickard Nilsson var det bästa av de 42 lagen i Lindomespelen – som på söndagen fortsätter med nya trippeltävlingar och skytte.

Det blev som tävlingsledaren Niklas Carlén hade gissat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Coccinellespelarna Joachim Andersson och Rickard Nilsson, som i Lindomespelen hade bildat lag med BK Kärnans Kristian Eklund, vann och blir det första trippellaget att kvalificera sig för årets nationella slutspel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Förlorade första
Till en början såg det långt ifrån självklart att det var så det skulle bli. Trion förlorade sin första match, mot göteborgarna Stig Forsman, Mats Holmqvist och Rickard Strandberg med 7-13. I poolens skiljematch möttes de båda lagen igen, Skånespelarna fick revansch och tog sig ändå till A-slutspelet.
Där de direkt fick möta ett annat favorittippat lag – Halmstads Skagerlund, Silfverberg och Wiede – som inte lyckades stjäla en enda poäng av skåningarna. I kvartsfinalen väntade BK Strands Patric Larsson och Roger Söder, som spelade tillsammans med Ulf Wallman – i år med norsk licens. Matchen blev så jämn den kunde bli: 13-12.
Semifinalen bjöd på ännu en jämn kamp, som Ali Abdi Aden, Kenneth Köhalmi och Pablo Patron förlorade med 10-13.

Klubbkamraterna förlorade sista
I finalen, slutligen, fick Andersson och Nilsson möta sina klubbkamrater, U23-spelarna Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson. Ynglingarna hamnade i sin första match för dagen i underläge med 3-9 mot de ännu yngre juniorspelarna Linn Callderyd, Viktor Johansson och Saga Wahlberg – men lyckades till slut reda upp det hela och ta sig hela vägen till final genom att besegra bland andra Berg/Neang/Trechera och fjolårssegrarna Giza och Holmström. Eftersom Henrik Hugosson vaknat magsjuk på morgonen spelade de båda sistnämnda med ersättaren Andreas Logg.

Finalen slutade 13-6 och var över på fem omgångar, sedan finalisterna kommit överens om att starta den vid ställningen 3-3.
Även om Lindomespelens väder var långt mycket bättre än sitt rykte, med både solsken och blå himmel, var vinden både onödigt svalkande och onödigt ihärdig, och framåt kvällen var den som tillbringat hela dagen utomhus rätt ordentligt nedkyld.

Sjukt nöjd arrangör
Segrarna blev 6000 kronor rikare och tvåorna fick halva det beloppet, sedan arrangörerna bestämt sig för att låta alla startavgifter omvandlas till priser.
Arrangörsklubbens Alexander Norin vann speedsingeltävlingen – den enda han deltog i – där han i finalen mötte Johan Skagerlund.
Niklas Carlén var ”sjukt nöjd” med dagen då den var över.
– Det blev mindre lag än väntat men det kändes ändå väldigt lyckat och jag känner mig stolt över ett bra arrangemang från Lindome Bouleklubbs sida.
När spelen fortsätter på söndagen kommer 15 lag att spela den dyrare trippeltävlingen och fyra i den billiga – som blir ett rakt gruppspel. Femton spelare gick från lördagens kval vidare till skyttetävlingens final, som kommer att avgöras omkring klockan 13 då resten av tävlandet tar paus.
Arrangörerna rapporterar via Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-05-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se