Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lyckad marknadsföring på marknaden

Boulesporten är som bekant till för alla och envar. Men hur man ska nå alla och envar för att framföra det budskapet är inte alldeles lätt att veta. Ett sätt att marknadsföra sporten är att ställa ut den på marknad. Ordföranden i Boda Boule Fighters berättar om hur nya medlemmar rekryterades i Rättvik.

Det är fredag, tidigt på morgonen. Solen skiner men det är riktigt kallt i luften. Många börjar packa upp sina stånd och man hör sorlet av förväntansfulla knallar.
Dagen gryr och folket börjar strömma in för att shoppa loss under helgen. Det är Rättviks marknad, den fjärde största marknaden i Norden.

Man hör musik ifrån högtalarna som når hela marknadsplatsen. Ibland kommer en och annan reklam. En gång i timmen under hela helgen låter det så här ifrån högtalarna:

Kloink, Kloink (ljud från två bouleklot som slås ihop).
En kvinnlig röst som säger:
Boda Boule Fighters vilka är de?
Kom till rondellen så får Ni se
Unga som gamla välkomna är
Mycket boule det skall snackas där


Många fick lära sig om boule för alla
Mycket riktigt kom det också ganska mycket folk och besökte ståndet. Tro det eller ej, men de flesta var av den yngre generationen.
Vi informerade om vår klubb men också om boulen i allmänhet. Då många tror att det är en pensionärsgrej gav vi allt för att berätta att boulen är till för alla, att det finns tävlingar som är öppna för alla åldrar överallt i landet och att det även finns ungdomsläger, där några av våra ungdomar skall vara med och delta.

Små och stora klot
Tyvärr kunde vi inte få visa upp boule men vi hade ett litet minibouleset och en miniboulebana, där vi kunde förklara hur spelet går till och där man givetvis kunde få prova. Man fick också tillgång till normalstora klot och lillar att känna och klämma på. Vi delade ut broschyrer om hur man spelar boule, och om Boda Boule Fighters, vi bjöd in till en propagandatävling samt gjorde reklam för SM och Nordic Petanque Weekend i Skövde.


Marknadsbesökare blev boulespelare
Det var så roligt att en del av dem som kom och besökte oss på fredagen kom tillbaka senare under helgen för att ställa fler frågor om träningar, licens, åldersgränser, medlemskap i en klubb och så vidare.
Med de medel vi hade att tillgå tycker vi att det var riktigt lyckat. Vi lyckades värva fyra medlemmar under dessa tre dagar och delade ut många broschyrer.
Vi bjöd på fika och små cupcakes till dem som visade stort intresse och hade lust att bidra med ett par kronor till vår verksamhet.

Fortsättning följer
Vi i Boda Boule Fighters känner att vi vill göra mer för att få sporten att växa så vi har nu varit i kontakt med näringslivskontoret och köpmannaföreningen i Rättvik.
Under sommarens tisdagar finns det i Rättvik någonting som heter tisdagskul, med olika festligheter, och vi har nu blivit lovade att få vara med där och göra reklam samt visa upp sporten. Självklart ska man då också få prova på att spela.
Vi har även anmält oss till höstmarknaden och ska göra allt vad vi kan för att då få rigga upp en boulebana så att man ”på riktigt” kan få prova på att spela boule.


Publicerad: 2014-05-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se