Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Albin Plantin DM-kung i Stockholm

Under helgen som gick korades många distriktsmästare runtom i landet. I Stockholm blev Sibiriens Albin Plantin DM-kung och rapporten därifrån berättar om flera positiva förändringar.

De tävlingar Stockholms Bouleförbund arrangerar på Vårbergs IP är kända för två saker: rullbanor och regn. Den gångna DM-helgen bjöd dock på en del förändringar. Dels hade det lagts på lite grovt grus, dels var det bara regn en halv dag av de tre speldagarna.

Glädjande nog har DM-deltagandet i Stockholm ökat med nästan 18 procent jämfört med 2013. Mest glädjande är att deltagandet i den öppna klassen, där den yngste spelaren var nio år och den äldste över 65, gick upp med närmare 58 procent.

Många starka lag ställde upp i helgen och gulden togs av de stora klubbarna: Sibirien CP tog fyra guld, Fagersjö PS tre, Boo SK två, Boulesjevikerna två och Boulero 1 guld.  I skyttet blev det tre guld för Boulero och ett för Maria.

DM-helgens stora vinnare i den öppna klassen var Albin Plantin, SCP, som vann singel, trippel och dubbel!  Nästan lika bra gick det för Anders Csapó, som vann trippel och dubbel tillsammans med Albin och kom femma i singel. Lite vassare var Adalbert ”Klammer” Kamerer i V65-klassen, där det blev guld i singel och trippel, samt brons i dubbel.

Hur gick det då för distriktets alla landslagsspelare?  Inte helt bra. Erik Lööf Ekström, SIT, fick en bronsmedalj i singel och Ali Abdi Aden, SIT, kom till kvartsfinal i trippel. För damerna blev det kvartsfinal i öppna trippeln för Camilla Csapó Olsson och Noon Geffenblad, SCP.


Åke Löwbeer, Maria, tog skytteguld i V55-klassen.

V55-orna från Maria, som vann landslagskvalet, hade två man på plats, varav Åke Löwbeer tog silver i V55-dubbel och vann V55-skyttet, medan Leffe Bäckström fick silver i den öppna klassens dubbel.

Skyttet som lockade 29 startande avgjordes på mycket svårskjutna banor – asfalt med ett tunt lager grus på – vilket visade sig då det i kvalet endast sköts tolv femmor som inte var lilleskott. Åke Löwbeer var den ende som sköt mer än en femma på klotskott i samma serie.

Till SM-veckan i Borås kvalificerade sig Conny Carlsson, BRO, i öppen klass då han fick ihop 42 poäng i kvalet, efter att ha skjutit 14 poäng på den tredje stationen. I DM-finalen blev det dock förlust mot lillebror Ronny, också BRO, som sköt 18 poäng på lilleskotten.
I V55-klassen kvalificerade sig Klas Hedengren, BOO, med en poängs marginal och ytterligare en poäng bakom fanns två skyttar.
I damklassen var det ingen som kvalade in till SM-veckan i Borås. Närmast var Sara Andersson, BRO, med 16 poäng. Sara vann tre DM-guld på söndagen, skytte i både dam- och juniorklassen samt damdubbel och hon kommer att vara distriktets representant i juniorskyttet vid SM i Växjö.


Tim och Dennis Duvenfelt.

I öppen dubbel gick minioren Tim Duvenfelt, BRO, vidare till slutspel tillsammans med pappa Dennis som är veteran. De tog även varsitt DM-silver i skytte, i junior- respektive V55-klassen.

Skyttedueller om medaljerna blev riktigt spännande, då endast en semifinal (i öppen klass) var avgjord före det sista lilleskottet.

Fler rapporter och resultat från DM-helgen på SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och distriktens hemsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

Publicerad: 2014-06-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se