Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Läge för Marseillesugna i Motala

Platen Cup, som i år genomförs med nationell sanktion för första gången, har två dagar före spelstart ett klent startfält. Arrangörerna hoppas på fler anmälningar under det sista dygnet. Läget att knipa en plats i det nationella slutspelet kan onekligen inte bli bättre – kanske lockar det ytterligare spelare till Motala?

I nuläget är bara tolv trippellag anmälda till den öppna trippeln, som till helgen spelas i Motala under namnet Platen Cup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Detta trots att den i år har fått nationell sanktion och att tävlingens vinnare därmed får en plats i det nationella slutspelet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under SM – med en chans på fyra att vinna en resa till La Marseillaise.

Fortfarande öppet för nya deltagare
Utöver penningpriset, alltså. Det lag som vinner den öppna trippeln kommer att få minst 3900 kr. Penningpriser delas ut även till andra- och tredjepristagarna. (Det kommer med andra ord att spelas match om tredje pris.)
– Om det blir fler lag fyller vi på med hundra procent av intäkterna, säger tävlingsledaren Anders Örnstedt.
Och han betonar att både han och övriga arrangörer kommer att bli glada om fler lag anmäler sig. Skulle det inte att gå att komma åt anmälningsfunktionen via SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. det sista dygnet är det bara att ringa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fin boulemiljö
Platen Cup spelas i Motalas största friluftsområde på Råssnäsudden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Anders berättar att det brukar vara mycket omtyckt att spela där.
– Det är vatten runtomkring – från banorna ser man bara vattnet i ett väderstreck, men har man tid att gå hundra meter kan man se hela Vättern framför sig.
Det finns gott om spelutrymme. Banorna är 15 gånger 6 meter – och rätt luriga.
– Är det torrt är det svårare än när det är blött och det ska bli rätt hyfsat väder verkar det som, säger Anders.

Gott om landslagsspelare
Tävlingen kommer att spelas som gruppspel följt av kvartsfinaler. Bland de tolv lagen i startfältet finns flera potentiella vinnare. Förra stortävlingens segrare – Anders Csapó och Albin Plantin – har den här helgen med sig landslagsspelaren Rickard Nilsson, som också han redan är klar för deltagande i det nationella slutspelet. Det svenska VM-laget i form av Kenneth Köhalmi, Erik Lööf Ekström och Ali Abdi Aden kommer. Det svenska damlandslaget i form av EM-spelarna Camilla Csapó och Noon Geffenblad tillsammans med Thea Åkerblom, samt trippeln Tove Næss, Lotta Larsson och Linda Silverberg likaså. Och veteranernas EM-lag i form av Håkan Engman, Åke Löwbeer och Simon Cohen.
För att nämna några.
Men faktum kvarstår – det är ett gyllene tillfälle för dem som vill vara med i nationella slutspelet.

Arrangörerna har lovat att då och då under helgen komma med rapporter i kommentarsfälten på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Och att man där kommer att kunna följa finalen ganska ingående.

Publicerad: 2014-06-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se