Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klart för Skytte-SM i Borås

Nu har alla SM-kval hållits och startfältet för SM-veckan i Borås är klart. De regerande mästarna, Jessica Johansson och William Silfverberg, utmanas av bland andra Cajsa Qvarnström, Birgitta Thorell, Rickard Nilsson, Ali Abdi Aden, Simon Åkesson och Robin Johansson. Finalspelet kommer att sändas via SVT Play.

Precis som i fjol finns boulesporten i år representerad under RF:s och SVT:s SM-vecka Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., i form av precisionsskytte i dam- och öppen klass. Förra året vann Jessica Johansson damklassen före Pia Terestchenko och William Silverberg den öppna finalen mot Ali Abdi Aden.

Flera kända namn
Fjolårets semifinalister var direktkvalificerade till årets tävling och nu har resterande platser fyllts genom distriktsvisa kval.
”Silversingeln” Rickard Nilsson tog, som väntat, en plats genom att vinna det sydsvenska kvalet och det är fler av spelarna vi känner igen från fjolårets startfält: Göteborgs Pablo Patron och Hallands Kristofer Hirverud, liksom Svealands Therese Broberg och Malin Sares.

Cajsa bäst i kvalet
Kvalens allra högsta resultat, 54 poäng, sköt Cajsa Qvarnström. Men eftersom hon redan var kvalificerad tack vare förra årets bronsmedalj gick Svealands plats istället till landslagskollegan Therese Broberg – trots att hon bara hade hälften så många poäng.
Den öppna klassens bästa resultat kom från Wästgöta-Dahls distrikt och Roger Söder, som sköt hem 45 poäng. Han tackade dock nej till sin SM-plats i Borås, på grund av arbete, och platsen gick istället till distriktstvåan Robin Johansson, som bara var en poäng bakom Roger.
Stockholms Conny Carlsson sköt 42 poäng och Göteborgs Eva-Karin Ingelstedt 34. I övrigt var det inga speciellt anmärkningsvärda resultat i kvalomgångarna, men det är värt att notera att Birgitta Thorell tog en finalplats och får skjuta SM på hemmaplan.

Landslagsspelare ges plats
I den öppna klassen stod en plats tom av sorgligast tänkbara skäl, eftersom Maths Lind, som kom trea i fjol, plötsligt avled senare under året. Herrlandslagets förbundskapten Niklas Marklund gav den vakanta platsen till Simon Åkesson, som precis som Ali Abdi Aden ingår i det lag som ska spela VM i oktober.
I damklassen fanns flera vakanta platser, på grund av att det i flera distrikt inte fanns någon som nådde kvalgränsen på 17 poäng. Förbundskapten Albin Plantin har gett platserna till Signe Holgersson, Noon Geffenblad och Malin Sares.

Live i SVT Play
SM-skyttet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. startar på Stora Torget i Borås klockan 11:45 måndagen den 30 juni. Semifinaler och finaler kommer att filmas av Sveriges Television och direktsändas via SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

All information samlas under fliken Tävling - Skytte SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.eller klicka på SM-veckan loggan i högerspalten. Här hittar ni bland annat tidsschemat.

Publicerad: 2014-06-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se