Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för Veteran-EM i Luleå

På fredag startar Veteran-EM i Luleå.

Turneringen startar med öppningsceremonin kl 18.30 på fredagen och följs sedan av den första omgången. För att bjuda deltagarna från Europa på en annorlunda bouleupplevelse kommer omgång två att spelas i midnattssolen med start kl 22.00. Hela turneringen kommer att spelas på utebanorna vid Luleå Boulecenter.


Arrangörsklubben Luleå Bouleklubb har ända sedan de fick veta att EM skulle arrangeras i Luleå arbetat aktivt med att göra ett så bra evenemang som möjligt.

 

20 lag är anmälda

De fyra länder som tog medalj vid Veteran-EM i Danmark för två år sedan är alla representerade i Luleå. De regerande mästarna Spanien representeras av Luis de los Reyes, Eleuterio Romero och Antonio Navarro. Luis de los Reyes var med även i Danmark. Bronsmedaljörerna från Monaco kommer med samma lag som för två år sedan. Medan Tyskland och Finland representeras av nya spelare.

Den finska kvalificeringen vanns av Seija Uusitalo, Eija-Liisa Laakso, Harry Uschanov och Seppo Lindman. Deras coach, Mika-Metsä-Eerola, tror att deras chanser för att ta ytterligare en medalj är goda.

”Självklart! Seppo är den bästa allroundspelaren i Finland. Harry är också bra och damerna har vunnit några finska mästerskap”, säger han.

 

Sveriges lag

Sverige representeras av Leif Bäckström, Håkan Engman, Åke Löwbeer från Maria Bouleklubb och Simon Cohen, Höganäs Bouleklubb. För Håkan Engman blir det hemmaplan på riktigt, då han bor i Luleå. Även Leffe har bott i Luleå.

 

 

Uppvisningsspel och Prova på spel

För att ytterligare uppmärksamma boulesporten under EM kommer Luleå BK att anlägga en boulebana på Storgatan i centrala Luleå. Här kommer det att genomföras uppvisningsspel och prova på spel.

 

 

Ni som inte har möjlighet att vara på plats i Luleå kan följa mästerskapet via websändningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök mästerskapets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information

Följ även Veteran-EM på facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2014-06-24

Senast uppdaterad: 2016-10-16

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se