Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Kenneth mot ännu en seger i Strandcupen?

Kenneth Köhalmi har lyckats med det snudd på omöjliga - att vinna Varbergs Strandcup tre år i rad. Och han hoppas på att det blir en fjärde seger, nu till helgen.

När Kenneth Köhalmi i fjol vann Varbergs Strandcup Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. gjorde han det för tredje gången i rad. Varje år har han haft olika medspelare och i år ställer han upp tillsammans med ytterligare två nya - Erik Lööf Ekström och Simon Åkesson, från det lag som ska åka till VM på Tahiti i oktober.

- Vi behöver ett par turneringar för att bli riktigt trygga med varandra, säger Kenneth om VM-laget, men jag tror att det kommer att funkar bra. Med Simon i laget flyter det bra, han är sjukt skön att spela med.

Och Kenneth har naturligtvis siktet inställt på ytterligare en seger i Strandcupen Länk till annan webbplats.. Han har inte ens kollat upp motståndet och kan därför inte peka ut vilka de tuffaste motståndarna kan tänkas bli, men han säger:
- Sibiriens lag är bra, Halmstad har ett par bra lag och det är säkert många jag har glömt.

Tävlingsgeneralen Mats Peterson tror att det är fullt möjligt att Kenneth utökar segersviten.
- Det kan väl bli så, ja.
Bortsett från att ett par av de utländska lagen ställt in - det mongolska för att det inte fick inresetillstånd och det franska av okänd anledning - känner han sig på förhand nöjd med årets upplaga av tävlingen, som för spelarna också innebär sista chansen att knipa en plats i det nationella slutspelet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

72 lag är anmälda i den öppna trippeltävlingen. Bland dem finns danskarna Lasse Dithmar, Morten Per Laursen och Morten Junge. Hans forne medspelare Pablo Patron spelar tillsammans med de båda marockanerna Youssef Seghir och Mohamed Rafik. Och de båda medspelarna från i fjol - Patrik Andersson och Jimmy Löf - med Rickard Westler.

Redan idag, fredag, startar V55-klassen. Rapporter från helgen kommer med ojämna mellanrum på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Publicerad: 2014-06-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se