Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Vill ge Europas boulespelare ett varmt välkomnande

Lulesonen Håkan Engman kan under helgen hälsa högklassiga boulespelare från hela Europa välkomna till hemstaden. Samtidigt som han kommer att försöka klå upp dem. I Luleå arrangeras under helgen EM för veteraner och Håkan Engman är en av spelarna.

Tillsammans med sina stockholmska klubbkamrater Åke Löwbeer och Leif Bäckström vann Håkan Engman kvalificeringsturneringen inför årets EM. Som fjärdeman i det svenska landslaget valde de Simon Cohen från Höganäs.

Att Bäckström är stockholmare är kanske en sanning med modifikation. Han är uppvuxen i Norrland och bodde också som vuxen flera år i just Luleå. Och det är hans förtjänst att Håkan började kasta kula.

Medelst cykel är Håkan, tillsammans med Åke Löwbeer, på väg till EM-banorna för att känna på dem när jag får tag i honom. Och visst är han glad över att få spela EM på hemmaplan.

– Det ska bli kul. Och det är verkligen roligt att det blir lite reklam för stan och för Norrbotten, säger han.

Men han planerar att ge européerna ett varmt välkomnande.
– Vi siktar på medalj. Det finns inget annat. Och så bra som vi spelar nu tror jag att det ska gå bra, säger Håkan – och syftar bland annat på tävlingen i Motala, där han och hans EM-kamrater gick obesegrade genom V55-turneringen och tog sig till final i den öppna klassens tävling.


Laget som vann sist. Foto: Lasse Franck

Bland dem som kommer att försöka stoppa Håkan och hans lagkamrater finns de regerande mästarna. Två av de spanska spelare som var med och vann förra EM är på plats i Luleå och coachen Rafael Martos Herrero (längst till höger på bilden), som valt ut spelarna, säger att de har för avsikt att upprepa bedriften.
– Förväntningarna är höga, meddelar han.

Tävlingarna kan man följa här på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., via Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och de webbsändningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som pågår under hela mästerskapet - med start klockan 19:15 på fredagskvällen.

Publicerad: 2014-06-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se