Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första svenska mästarna

Rickard Nilsson tog sitt artonde SM-guld när boulen korade sina skyttemästare på SM-veckans första dag. Cajsa Qvarnström har inte hunnit samla lika många titlar, men kan i alla fall lägga ännu ett guld till samlingarna sedan hon vunnit damklassen.

Cajsa Qvarnström och Rickard Nilsson är årets första svenska mästare i boule och precisionsskytte. SM-veckan i Borås inleddes på måndagen, då boulesporten och styrkelyft korade svenska mästare.

Stockholmsskräll
Precisionsskyttet finaler blev aldrig spännande, men vägen dit bjöd på dramatik i en väderlek som kunde ha varit roligare. På de regntunga banorna blev det mycket svårskjutet och de höga resultaten uteblev – fram till Rickards finalserie. Han hade häng på sitt eget svenska rekord, 51 poäng, fram till sista skottet på den näst sista stationen – men när han missade det var det kört.

Conny Carlsson överraskade och imponerade. Här i samtal med Cajsa Qvarnström.

 39 poäng blev det ändå. Hans motståndare i finalen, Conny Carlsson från Stockholmsklubben Boulero, fick bara sju. Att Conny överhuvudtaget befann sig i Borås, eftersom han lyckats vinna Stockholmskvalet, var en överraskning. Och kanske var han redan – med all rätt – nöjd med prestationen att ta sig hela vägen till final.

Och Sundsvallsskräll
I damklassen kan samma faktorer ha spelat in. Jennifer Andersson-Persson, Sundsvalls BK, hörde inte till förhandsfavoriterna men tog sig ändå till final, sedan hon besegrat Tove Orrbeck, IFK Goteboule, och Therese Broberg, Boulett BK, i kvarts- och semifinal.

Jennifer Andersson-Persson, Sundsvall.

 Väl i finalen fick hon inte ett enda poäng och 16-åriga Cajsa Qvarnström från Örebroföreningen Sörbyängens BK kunde ganska lugnt skjuta hem sin mästartitel, som hon vann högst välförtjänt. Den regerande mästaren, Jessica Johansson, var nära att vinna kvartsfinalen – men istället blev det Cajsa som petade ner henne från, och övertog, tronen.

Rickard bäst av alla
I den öppna klassen försvann alla fjolårets medaljörer tidigt. Bronsmedaljören Alexander Norin, Lindome BK, och den regerande mästaren William Silfverberg, Halmstad PK, redan i kvalomgångarna. Bronsmedaljören Ali Abdi Aden i kvartsfinalen mot Conny Carlsson.

Rickard Nilsson - bäst när det gäller.

 Rickard låg under i såväl duellen mot Pontus Tengström som den mot Kristofer Hirverud, men klarade att vända matcherna.  Och väl i finalen visade Rickard att han är bäst när det gäller. Redan från början tog han kommandot. Efter två stationer hade en ledning med 18-1 och Conny Carlsson hade aldrig någon verklig chans. 39-7 slutade finalen – och Rickard hade därmed, med god marginal, skjutit tävlingsdagens högsta resultat.

Samtliga resultat finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Daniel Gillan och Jovan Radomir kommenterade live-sändningen

 

Mediaklipp finns på SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

16-åring tog SM-guld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rickard Nilsson tog sitt 18:e SM-guld Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SM-veckans presskonferens Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., vid ca 18 min hittar ni när Daniel Gillan pratar boule.

Fler klipp finns via vår Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Bilder

Bilder tagna av Lasse Franck finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bilder tagna av kansliet finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Stort tack till arrangörsföreningarna Club Boule la Pomme de Pin och Sansjö Boule som såg till att det blev lyckat arrangemang. Bilder på funktionärerna hittar ni på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-07-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se