Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Härliga juniordagar i Helsingborg

Årets juniorläger blev en höjdare. Tack vare gott arbete från förbundskaptenen Henri von Eggers Patron, tillresta föräldrar och – inte minst – medlemmarna i arrangörsklubben BK Kärnan. Samt förstås Boulesveriges fantastiska barn och ungdomar.

Årets läger hölls i Helsingborg och på området Gröningen, längs den långa strandpromenaden och med havsvattnet på bara ett par klotkasts avstånd. Till en början var vädret lite trevande men under lördagen blev det så varmt att en förkortning av programmet var nödvändig för att undvika värmeslag.

Ung mötte gammal
De första dagarna fick deltagarna, utöver lite teknikträning och mindre lägg- och skyttetävlingar, spela mot BK Kärnans veteraner. Under torsdagen i rena minior- yngre junior eller juniorlag och under fredagen i lag bestående av en minior, en yngre junior och en junior.

Nya tourpoäng
På lördagen var det dags för tävling – en dubbeltävling som ingår i årets juniortour. Miniorernas tävlingsschema fick kortas för att de minsta spelarna skulle orka med i hettan. Till slut stod Emil Brage och Adam Rudin som segrare efter att ha besegrat sina syskon Frida och Emelie i finalen.
Den yngre juniorklassens segrare blev Rasmus Gustavsson-Engdahl och Hugo Åkesson och i juniorklassen vann Ivar Liljegren och William Silfverberg.


William och Ivar vann juniorernas dubbeltävling.

Fler nöjen
Mellan de olika boulepassen vistades lägrets deltagare på campingen i Råå, där det fanns gott om andra aktiviteter att ägna sig åt – utöver bad i såväl pool som hav kunde campingen bland annat erbjuda minigolf och hoppborgar.
Förbundskaptenens ett år gamla vita schäfer, Snow, var också ett sällskap som skattades mycket högt bland flera av deltagarna.

Alla nöjda
Det var idel nöjda miner och som alltid är det lika kul att bevittna hur fint hela Boulesveriges ungdom uppför sig – inte minst mot varandra. Som juniorernas förbundskapten säger:
– Det flyter på riktigt bra med det här gänget.
Som en uppladdning inför nästa vistelse tillsammans, under kommande Boule-SM, kunde det knappast bli bättre. Helt klart är att många ser fram emot den.

Aktuell ställning i touren hittar man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Och fler bilder från lägret finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-07-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se