Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Blöt start på SM i Växjö

Årets SM fick en blöt start. Genomblöt. Men trots det myckna regnandet visade boulespelarna glada miner och svenska mästare kunde koras i juniorklassen. På måndagskvällen spelas den första finalen i öppna klassen och veteranklasserna.

Regnet fullkomligt vräkte ner under den första SM-dagen i Växjö. Många vittnar om sönderregnade mobiltelefoner, flera banor blev så översvämmade att lillar flöt och de inte kunde användas längre, sekretariatet fick flytta in i en barack.

Första mästarna från Sörbyängen
Det hindrade inte boulespelarna, som kämpade vidare i sina mixtripplar. Från Sörbyängens Bouleklubb i Örebro kom de första svenska mästarna – Emma Bernström, Paul Johansson och Ivar Liljegren, som kammade hem juniorklassen efter att i finalen ha besegrat sina klubbkamrater.

Coccinelle möter Strand i öppna finalen
Först strax före klockan elva på kvällen avslutades den sista semifinalen i öppen klass. Linda Bengtsson, Henri von Eggers Patron och Mikael Trechera fick erkänna sig besegrade efter mötet med Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson, Coccinelle PC. I finalen kommer de att möta BK Strands Anneli Behring, Patric Larsson och Andreas Petersson.


Coccinelles trippel Andersson, Nilsson, Johansson är klara för final.

Veteranfinalerna spelas mellan Carina Janson, Clas Jansson, Mats Peterson (Varberg) och Jonny Patron, Anita Rasmusson och Håkan Berg (Kärnan) i V55-klassen samt Leif Lundqvist, Gunilla Simonsson, Lars-Åke Simonsson (Knuff) och Kenneth Johansson, Lennart Johansson och Birgitta Olausson (Varberg) i V65-klassen.

Fler unga mästare
Under måndagen var det uppehåll och varmt – om än lite mulet – och spelet rullade på betydligt enklare.
Miniorernas mixdubbel vanns av Frida Brage och Adam Rudin, Sörbyängen, yngre juniorernas av Emelie Csapó, Skatås, och Rasmus Gustavsson Engdahl, Sörbyängen. I juniorklassen besegrade Amanda Thunberg-Emanuelsson, BK Kärnan, och Petter Svensson, Tjust PC, tillsammans Lava Franck, Boule Bangers, och Marcus Ström, Åsums BK.


Prispallen, miniorernas mixdubbel.


Yngre junior.


Junior.

Kvällens finaler i mixtrippel startar klockan 19. Läs mer på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och se samtliga resultat på SM-sajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-07-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se