Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Singel-VM är här

Det står nu klart att FIPJP kommer att arrangera VM i singel från och med nästa år. Redan i januari är det dags för det första världsmästerskapet i singelspel - damer och herrar tävlar samtidigt.

Det internationella bouleförbundet, FIPJP, menar att vinterns försök med ett singelmästerskap i Nice - det där Sverige och Rickard Nilsson slutade på andra plats, efter Frankrikes Dylan Rocher - var så lyckat att man kan gå hela vägen och införa ett Singel-VM på riktigt.

Det första singelvärldsmästerskapet kommer också att spelas i Nice, den 23-25 januari. Dam- och herrklassen tävlar samtidigt, sida vid sida. Och den här gången blir det alltså inte, som i årets mästerskap, bara ett tjugotal inbjudna nationer - nu finns plats för fler än 40 nationer och mästerskapet kommer att få samma status som VM i trippel och precisionsskytte.

Publicerad: 2014-07-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se